Film Vasilija Nikitovića “Četiri ruže” od decembra u bioskopima

0
203

Svečana beogradska premijera filma zakazana je za 3. decembar u Sava centru.

Film Vasilija Nikitovića "Četiri ruže" od decembra u bioskopima

Potom će “Četiri ruže” reditelja Vasilija Nikitovića biti od 5. decembra u bioskopskoj distribuciji širom Srbije. Film je do sada prikazan u Vrnjačkoj Banji na 43. Festivalu filmskog scenarija i na 2. Valter festu u Mladenovcu.

2. Valter fest: “Četiri ruže” otvara festival, Miri Banjac nagrada za životno delo

“Četiri ruže” su krimi-drama sa elementima komedije. Film prati nekoliko paralelnih priča smeštenih u ambijent noćnog života prestonice. Prikazuje urbani mozaik gradskih likova, koje tokom jedne beogradske noći, povezuje neutoljiva želja za lakom lovom, dobrim provodom i bezbrižnim jutrom. Iza kulisa carstva poroka u istoimenom noćnom klubu, gde se vodi bespoštedna borba, često i sa one strane zakona, naći će se jedan običan čovek. U bezuspešnom pokušaju da pobegne od svega, shvata da će uspeti samo ako u pomoć pozove sve ono što je u međuvremenu izgubio: ljubav, iskrenost i veru.

43. Festival filmskog scenarija: U konkurenciji za nagrade 14 filmova

Poseban stil filma karakteriše muzika. U ovom ostvarenju su se našle neke od numera bendova “The Kuguars”; “Lollobrigida”; “Sevdah Baby”; “Kal”; “Pavel”; “Glissers”; kao i Ramba Amadeusa; Bobana Petrovića; i drugih.

U filmu igraju Dragan Gagi Jovanović; Srđan Žika Todorović; Miloš Samolov; Gordan Kićić; Boris Milivojević; Milutin Milošević; Nada Macanković; Dragana Dabović; Sonja Kolačarić; Jana Milić; Tihomir Stanić; Boris Kargotić… “Četiri ruže” su: Tara Toševski; Miljana Popović; Jelena Jokić; i Marta Milosavljević.

Rediteljski prvenac Gordana Kičića “Realna priča”, premijera 12. novembra
Film Vasilija Nikitovića "Četiri ruže" od decembra u bioskopima
Vasilije Nikitović na 43. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji

Scenario za ovo ostvarenje potpisuju Balša Labović i Vasilije Nikitović. Direktor fotografije je Dimitrije Joković Džima; scenograf Ivan Denić; dizajner zvuka Aleksandar Protić; montažer Stevan Marić; kompozitorka Marija Jelić; za kostim i šminku pobrinula se Milica Šujica; a producent filma je scenarista i reditelj Vasilije Nikitović.

“Četiri ruže” su snimljene u produkciji “Kinooko filma” uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Distributer je “Filmstar”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde