Film “Asimetrija” Maše Nešković od 30. januara u bioskopima

0
136
Film "Asimetrija" Maše Nešković od 30. januara u bioskopima

Film “Asimetrija” je svetsku premijeru imao na festivalu u Sao Paolu, gde je osvojio publiku i kritiku.

Debitantski dugometražni film mlade rediteljke Maše Nešković, nakon velikog uspeha na Festivalu autorskog filma stiže u bioskope širom Srbije. Film “Asimetrija” je na ovom festivalu osvojio dva važna strukovna priznanja – Mariji Šarac je pripala Nagrada “Marko Glušac” za najbolju montažu; dok je Đorđe Arambašić dobio Nagradu “Aleksandar Petković Petko” za najbolje snimateljsko ostvarenje. Posle nekoliko rasprodatih projekcija na FAF-u, počeće da se prikazuje u domaćim bioskopima od 30. januara. Svečana premijera biće održana u Novom Sadu, u bioskopu Arena Cineplex upravo 30. januara u 20h.

25. FAF: Srpska premijera filma “Asimetrija” Maše Nešković

Film “Asimetrija” razmatra pitanje transformacije ljubavnih odnosa tokom vremena i razloge zbog kojih se veze raspadaju. Sniman jednog toplog beogradskog leta donosi ljubavne priče tri para: dečaka i devojčice, mladića i devojke, i na kraju muža i žene nakon 20 godina braka. Kako radnja odmiče, priče se prepliću i izdvaja se šira slika samo jednog ljubavnog odnosa – jednog para u tri ključne faze njihovih života.

Uloge tumače: Daria Lorenci Flatz; Uliks Fehmiu; Mira Janjetović; Mladen Sovilj; Lola Vitasović; Mateja Poljčić; Dubravka Kovjanić; Milica Stefanović; Tamara Krcunović; Ljubomir Bandović…

25. FAF: Gran pri “Aleksandar Saša Petrović” za “Moj jutarnji smeh”

Film je snimljen po scenariju koji su napisali Maša Nešković, Vladimir Arsenijević i Staša Bajac, u koprodukciji producentskih kuća “This and That Productions” iz Srbije; “Korektif” iz Slovenije; i “Nightswim” iz Italije; uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

– Najimagivnativniji, najsenzibilniji i najinteligentniji film godine! – Miroljub Stojanović, “NIN”.
– Nova filmska avangarda! – Dubravka Lakić, “Politika”.

PR, Foto: Maja Medić/Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde