Film “A.S. (25)” premijerno prikazan u Domu omladine Beograda

0
141

Debitantski film Milene Grujić publika pozdravila dugim aplauzom na 25. Festivalu autorskog filma.

Film "A.S. (25)" premijerno prikazan u Domu omladine Beograda

U četvrtak, 28. novembra, premijerno je prikazan film “A.S. (25)” u prepunoj sali Doma omladine Beograda. Srdan Golubović, predsednik Saveta FAF-a, obratio se publici pred projekciju filma ovim rečima:

– Moje zadovoljstvo da najavim debitantski film Milene Grujić “A.S. (25)” je dvostruko, pre svega kao predsednika Saveta FAF-a, ali i kao Milenin profesor. Ovaj film je nastajao dugo, sigurno tri godine, a prvobitno je zamišljen kao kratki film. Milena i njena ekipa i prijatelji su bili dovoljno ludi, hrabri i uporni da izguraju do kraja i do večerašnje premijere.

25. FAF: Premijera debitantskog igranog filma Milene Grujić “A.S. (25)”

Milena Grujić zahvalila se svojoj “ludoj” ekipi koja se nesebično dala da ovaj film bude završen. Rediteljka je svoj diplomski film snimila po sopstvenom scenariju, inspirisanom istinitim događajima koji su se odigrali pre nekoliko godina u beogradskom naselju.

– Ja inače živim u Žarkovu, a to je kraj koji je poznat u rubrikama crne hronike. Inspiracija za scenario i za film su potekli upravo iz mog okruženja – rekla je Milena.

25. FAF: Jubilarni festival otvara film “Parazit”, kanski pobednik

Film prati Saleta i Andreja, koji nakon pljačke menjačnice, beže u zgradu i ostaju opkoljeni u stanu strane studentkinje. Poljska glumica Dominica Wallo dobila je ulogu na kastingu, ali nažalost nije mogla da dođe u Beograd na premijeru, jer je juče imala svoju diplomsku predstavu. Vladimiru Gvojiću je uloga Saleta prva glavna rola u dugometražnom filmu. Njegovog saučesnika Andreja glumi Nikola Šurbanović. Osim ovo troje glumaca, u filmu igraju i Nenad Pećinar; Sara Pejčić; Rambo Amadeus; Miodrag Miki Krstović; Saša Torlaković; Anastasija Anja Mandić…

Gledaoci film mogu očekivati uskoro i na repertoaru domaćih bioskopa.

Foto: Tanja Drobnjak /Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde