Beogradska filharmonija ispratila 2017. u ritmu superheroja

0
106

Supermoći Supermena, Spajdermena, Betmena, Tora, Zoroa i još nekih likova iz filmskih blokbastera su razotkrivene! I to u prepunoj sali Kolarčeve zadužbine, dva dana zaredom, 28. i 29. decembra. A, 30. decembra druženje su imali sa novosadskom publikom u Srpskom narodnom pozorištu.

Beogradska filharmonija Super Nova u ritmu superheroja Kolarac
Foto: BGF/Marko Đoković / Promo

U ritmu superheroja Beogradska filharmoija ispratila je 2017. godinu. Orkestar u punom sastavu, predvođen dirigentom Alanom Bjelinskim, priredio je spektakl na Kolarcu. Izvodili su dela iz filmova o superherojima: Supermenu, Toru, X-ljudima, Spajdermenu, Zorou, Betmenu, Kapetanu Amerika, Fantastičnoj četvorci i Nindža kornjačama… A, bila je i neizbežna tema iz “Ratova zvezda”.

Rasprodati svi novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija Super Nova superheroji Kolarac
Foto: BGF/Marko Đoković / Promo

Publika je sa velikim oduševljenjem slušala izuzetne teme iz holivudskih filmova dok su super junaci na velikom platnu pokazivali svoje super moći. Baš zbog toga koncert je i nazvan “Supernova”. Uz svetlosne efekte, topove i lasere koji su se “šunjali” oko posetilaca, muzičare koji su sedeli u polumraku kao i publika (da dočaraju bioskopsku atmosferu), i trejlere za filmove na ekranu, filharmoničari su prisutne vodili kroz dramatičnu i veličanstvenu, ali i nežnu, romantičnu muziku komponovanu specijalno za junake “Marvelovih” i “Di-Si Komiksovih” stripova i ostale akcione figure.

Neočekivana poseta: Ralf Fajns u Beogradskoj filharmoniji

Beogradska filharmonija Super Nova superheroji Kolarac
Foto: BGF/Marko Đoković / Promo

Na samom kraju koncerta filharmoničari su odsvirali čuvenu temu iz holivudskog klasika “Indijana Džons”. Maestro Alan Bjelinski i filharmoničari horski su poželeli svima srećnu Novu godinu, kao što je to običaj u Bečkoj filharmoniji na koncertu 1. januara. A Beogradska filharmonija u 2018. održaće prvi koncert 19. januara. Tada će svirati Bokerinija i Šostakoviča u okviru ciklusa Vazduh, uz dirigenta Kristijana Mandeala.

E. A. / Izvor: Blic

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde