Filharmonija odlaže “Diznijevu Fantaziju” iz bezbednosnih razloga

0
17

Nažalost, ni ove nedelje neće biti koncerta na Ušću.

Filharmonija odlaže "Diznijevu Fantaziju" iz bezbednosnih razloga
Filharmonija odlaže “Diznijevu Fantaziju” iz bezbednosnih razloga

Koncert na otvorenom Beogradske filharmonije zakazan za 30. jun na Ušću se odlaže, i to iz bezbednosnih razloga. Zbog obilne kiše koja je pala u četvrtak uveče i natopila zemljište, procena svih relevantnih službi za procenu bezbednosti je da teren nije siguran za publiku i da nosi binu koja teži više desetina tona.

Najavljeno nevreme pomerilo koncert “Dizni Fantazija” za 30. jun

– Umesto “Diznijeve Fantazije” uživo, jedina moguća opcija bi bila da organizujemo rvanje Mini Maus i Snežane u blatu do kolena. Šalu na stranu, ovo je jedna od najtežih odluka koju smo morali da donesemo. I pored velike želje ne samo 105 muzičara, šefa-dirigenta Gabrijela Felca i produkcije Beogradske filharmonije, već i brojne publike koja se meri u desetinama hiljada i koja je željno očekivala ovaj događaj, i najmanji rizik u vezi sa bezbednošću koncerta, dovoljan je da budemo maksimalno odgovorni i pronađemo nov termin za naš Treći koncert na otvorenom – rekao je Ivan Tasovac.

PRiZnanje 2019 za Beogradsku filharmoniju

Beogradska filharmonija je najavila izvođenje “Diznijeve Fantazije” uživo za 23. jun. Ali, odložila je koncert zbog crvenog meteo alarma i vremenskih nepogoda. Uspela je da celokupnu produkciju pomeri za 30. jun. Međutim, oluja koja je zadesila Beograd 27. juna, tokom koje je palo 27 litara kiše po kvadratnom metru. To je napravilo novi niz neprilika. Zbog toga će Filharmonija potražiti novi datum za koncert na otvorenom, a koji će biti naknadno objavljen.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde