Spektakl za završnicu otvaranja: Beogradska filharmonija i “Bolero” u MSU

0
132

Beogradska filharmonija je zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom 26. oktobra priredila pravi spektakl za kraj sedmodnevnog otvaranja Muzeja savremene umetnosti.

Beogradska filharmonija u MSU za završnicu otvaranja
Beogradska filharmonija u MSU, Foto: M. Đoković / Promo

Vladalo je veliko interesovanje posetilaca za završnicu otvaranja MSU u Beogradu.
– Više od hiljadu ljudi ostalo je u redu ispred muzeja, pokušavajući da čuju filharmonijski nastup – navode iz Beogradske filharmonije. A, 45 filharmoničara izvelo je Ravelov “Bolero”, tako što su se jedan po jedan pojavljivali na “sceni”, predvođeni Felcom i to sa stepeništa odozgo. Najpre je perkusionista Aleksandar Radulović započeo dobro znani ritam “Bolera” na dobošu, a ostali muzičari su lagano prilazili svirajući čuvenu temu.

Na dan oslobođenja Beograda otvoren rekonstruisani Muzej savremene umetnosti

Beogradska filharmonija u MSU za završnicu otvaranja
Bilo je veliko interesovanje za ovaj nastup, Foto: M. Đoković / Promo

Tokom 17 intenzivnih minuta svi muzičari su se sakupili na istom mestu. A brojna publika se tiskala da vidi ovaj jedinstveni performans. Poslednji taktovi Ravelove kompozicije su “eksplodirali” uz ogromni aplauz i oduševljenje posetioca koji su uspeli da uđu u muzej.

Ovacije na otvaranju nove sezone Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija u MSU za završnicu otvaranja Bolero
Na repertoaru je bio Ravelov “Bolero”, Foto: M. Đoković / Promo

– Izvođenje jednog od najpopularnijih dela klasične muzike, koje je u vremenu nastanka predstavljalo veliku avangardu, bilo je finale filharmonijskih performansa u Muzeju savremene umetnosti. Uz čuvenog HK Grubera, jednog od najtraženijih austrijskih kompozitora, muzičari su prethodno izveli delove njegovog kultnog “Frankenštajna”. A, sa Branislavom Podrumac, sopranom u ulozi recitatora, numere iz Voltonove “Fasade” – ističu iz filharmonije.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde