Festival “Dragulji Azije” od 12. do 14. oktobra u Beogradu

0
148

Od 12. do 14. u Beogradu će se oraganizovati kulturološki plesni spektakl, kakav se retko viđa na Balkanu.

Festival "Dragulji Azije"Festival “Dragulji Azije” po šesti put donosi duh tog mističnog kontinenta u srpsku prestonicu. Svi ljubitelji azijskih kultura će pronaći nešto zanimljivo za sebe – bilo da žele da zaplešu ili da uživaju iz publike.

Beograd pleše: Dani Smiljane Mandukić od 17. do 21. oktobra
Festival "Dragulji Azije"
Foto: Facebook / Jewels of Asia

Projekat škole bolivud plesa “Panna” svake godine okuplja umetnike iz regiona koji neguju azijske plesove. Ovaj jedinstveni festival je retka prilika da se Beograđani upoznaju sa dalekim kulturama. Tokom godina, “Dragulji Azije” su postali prepoznatljiv brend u regionu. Zahvaljujući plesačima i publici koji su prepoznali kvalitet, festival svake godine nudi još raznovrsniji i bogatiji program. Trudeći se da uvek iznenadi, do sada su organizovani azijski bazar, koncert muzike sa melodijama od Balkana do Orijenta, kao i predavanja o instrumentima poput table i činelica.

Buđenje po muzici: Sergej Polunjin, najbolji igrač današnjice, u promo spotu Narodnog muzeja
Festival "Dragulji Azije"
Foto: Facebook / Jewels of Asia

Festival posvećuje posebnu pažnju Indiji. Tako, svim plesačima nudi da upoznaju ili usavrše znanje čak pet plesnih stilova iz te zemlje, uz gostujuće instruktore Janu Mankoč (Slovenija) i Katju Toševu (Bugarska). A u večernjim časovima festivalskog vikenda odvijaće se dva koncerta. U petak, 12. oktobra, u Maloj sali Dečjeg kulturnog centra sa početkom u 20h, ljubitelji indijske kulture će imati priliku da vide raznovrsnost plesova ove zemlje. Pored plesača škole bolivud plesa “Panna”, na bini će im se pridružiti gosti iz Srbije, Rusije, Letonije i Finske.

Centralno dešavanje festivala je u subotu, 13. oktobra, takođe u Dečjem kulturnom centru, ali ovaj put u Velikoj sali. Publika će uživati u preko 20 plesova iz mnogih zemalja Azije (Indonezija; Koreja; Turska; Kina; Liban; Japan…), koje će predstaviti plesači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bugarske.

ALEKSA JELIĆ: Važnije da je moj rad priznat nego da sam poznat
Festival "Dragulji Azije"
Foto: Facebook / Jewels of Asia

Rezervacijom ulaznica posetioci ostvaruju popust, dok je na veče koncerta cena ulaznice 300 dinara za 12. oktobar, odnosno 700 dinara za Gala veče 13. oktobra. Posebne pogodnosti organizatori nude studentima Filološkog i Filozofskog fakulteta, uz indeks na uvid pri kupovini karata. Za rezervaciju i kupovinu karata zainteresovani treba da kontaktiraju organizatore na 061 626 09 11 ili na sajtu www.indijskiples.com

BAJKOVITA TURSKA: Jezero soli, Kapadokija iz balona, podzemni grad i ronjenje
Festival "Dragulji Azije"KATJA
Specijalni gost festivala je Katja Toševa iz Bugarske. Ona se pre 10 godina zainteresovala za kulturu Indije preko joge, a zatim se otisnula u svet plesova. Počela je od bolivuda, a nakon toga je došla klasika – Bharatanatyam, Kathak i Odissi. Voli da istražuje i spaja plesove, pa nije zapostavila ni tribal, džez balet i flamenko. Pored časova u svojoj plesnoj školi “Kaya”, često nastupa u Sofiji i Plovdivu. Veliko zadovoljstvo joj je i umetnost crtanja kanom. U toku festivala, Katja će održati tri radionice a i isto toliko će plesati numera na gala koncertu.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde