Prvi Festival detinjstva u Dorćol Platzu od 25. do 30. juna

0
132

Detinjstvo je period života kada ne postoje nikakve brige i problemi, kada smo hrabri, nezaustavljivi i kada je sve moguće ostvariti čistim dečjim srcem.

Prvi Festival detinjstva u Dorćol Platzu od 25. do 30. juna

Upravo tu radost života i bezbrižnost će osetiti svi posetioci prvog Festivala detinjstva, koji će biti održan od 25. do 30. juna u Dorćol platzu. Decu očekuje odlična zabava na brojnim sportskim i edukativnim radionicama, a roditelji će imati priliku da čuju mnogo korisnih saveta stručnjaka, ali i iskustva drugih roditelja. Svakodnevno će biti organizovane sportske radionice, koje će roditeljima i deci kroz treninge približiti različite sportove. Neki od naših najuspešnijih sportista će deci preneti i svoje iskustvo u postizanju vrhunskih rezultata. Bezbednost dece je uvek na prvom mestu i to će biti jedna od važnih tema o kojoj će govoriti stručnjaci MUP-a Republike Srbije. A, roditelji će se upoznati sa važnim pravilima koja propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Trostruki CD i knjiga notnih zapisa pesama za decu Radoslava Graića
Prvi Festival detinjstva u Dorćol Platzu od 25. do 30. juna
Deca su se nakad lepo igrala i bez mobilnih telefona i kompjutera, Foto: Promo

Posebna pažnja će biti posvećena temama koje su vezane za zdravlje dece. Tako će biti organizovana predavanja na kojima će se govoriti o imunitetu; ishrani; vakcijaciji; antibioticima; uticaju roditelja na dete… Nove tehnologije su omogućile da roditelji na društvenim mrežama otvoreno govore o svojim iskustvima, pa će ovo biti prilika da se o roditeljstvu razgovara i sa najpopularnijim mamama influenserkama i blogerkama.

U okviru brojnih dečjih edukativnih radionica na Festivalu detinjstva mališani će učiti engleski jezik; raditi na razvoju ličnih i intelektualnih veština; plesnih, pevačkih i glumačkih sposobnosti; a dečje predstave će ih odvesti u svet bajki. Takođe, biće organizovana razna zabavna takmičenja za dečake i devojčice, dok će se bebe takmičiti u onome što najbolje znaju da rade – u puzanju. Svi mališani mogu doneti igračke s kojima više ne žele da se igraju i izložiti ih na štandu dobrotvorne prodaje igračaka.

“Pecilin” – knjiga Petra Marša, jednog od osnivača Studija B
Prvi Festival detinjstva u Dorćol Platzu od 25. do 30. juna
Izložba igračaka sa više od 900 eksponata, Foto: Promo

Na Festivalu detinjstva biće organizovana i specijalna izložba o detinjstvu u XX veku. Na njoj će biti izloženo preko 900 eksponata igračaka i dečje opreme koja se koristila u poslednjih tridesetak godina XX veka. Ovo će biti idealna prilika da se roditelji prisete omiljenih igračaka; kako su izgledale školske učionice pre i posle rata; koja se sportska i školska oprema nekada koristila; koje su se igre igrale kada nije bilo kompjutera i mobilnih telefona… i mnogih stvari koje će roditelje vratiti u najlepši period života – detinjstvo.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde