FEST na bis – program postFESTum

0
125

U Sava centru, Domu omladine, DKC-u, Fontani, Kinoteci i CZK “Vlada Divljan” biće 5. marta održane projekcije nekih od najtraženijih filmova sa 46. FEST-a.

postFESTumČak 116 premijernih naslova našlo se na ovogodišnjem FEST-u. A, za one koji tokom deset festivalskih dana nisu uspeli da pogledaju sve što su želeli, tu je postFESTum. Tako će 5. marta u Sava centru, Domu omladine, DKC-u, Fontani, Kinoteci i CZK “Vlada Divljan” biti održane projekcije nekih od najtraženijih filmova sa 46. FEST-a.

Film „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“ otvara 46. FEST

U Sava centru u 16,30h biće prikazan film “Lice” poljske rediteljke Malgoržate Šumovske, koja je na nedavno završenom Berlinalu osvojila Srebrnog medveda – veliku nagradu žirija. Još jedna projekcija najtraženijeg filma ovogodišnjeg FEST-a, “Fantomska nit” u režiji Pol Tomas Andersona, zakazana je za 19h. A, u 22h biće prikazan poslednji film čuvenog Romana Polanskog, “Prema istinitoj priči”.

niotkuda FEST na bis postFESTumU Domu omladine u 17,30h biće prikazan film Pola Mekgijana, “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu”, sa Anet Bening i Džejmi Belom u glavnim ulogama, koje su im donele nominacije za nagradu BAFTA. U 20h planirana je projekcija filma “Niotkuda” Fatiha Akina, koji je osvojio Zlatni globus i nagradu za najbolju glumicu u Kanu. U 22,30h biće prikazan film “Životinje” reditelja Grega Zglinskog, koji je bio u FEST-ovom Glavnom takmičarskom programu.

NEDA ARNERIĆ: Ljubav i prijatelji su ono što me drži

U Dvorani kulturnog centra u 17h biće prikazan film Paola Đenovezea “Pravo mesto”; u 19,30h novi film kultne rediteljke Kler Deni “Neka svetlost uđe”, sa Žilijet Binoš i Žerarom Depardjeom u glavnim ulogama; a u 22h dobitnik Zlatne palme, “Skver” Rubena Estlunda.

Dovlatov FEST na bis postFESTumU Fontani publiku u 15h očekuje novi film Mišela Azanavisijusa, “Siloviti”, koje prikazuje jedan deo života čuvenog Žan Lik Godara. U 17h je film “Dvostruki ljubavnik” Fransoa Ozona. U 19h biće prikazan film “Dovlatov” u režiji Alekseja Germana, dobitnik Srebrnog medveda za izuzetan umetnički doprinos na ovogodišnjem Berlinalu; a u 21h “Oblik vode” Giljerma del Tora.

DEJAN ZEČEVIĆ: „Izgrednici“ su film kakav bih ja gledao u bioskopu

U Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova) u 17h biće prikazan film Luke Gvadanjina “Skrivena ljubav”; u 19,30h film “Eva” Benoa Žakoa, prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinala; a u 22h “Tri bilborda ispred Ebingau Misuriju” Martina Mekdone, koji je otvorio ovgodišnji FEST.

priča o keriju grantu postFESTumU Muzeju jugoslovenske kinoteke (Kosovska) u 16h biće prikazan dokumentarni film “Priča o Keriju Grantu”; u 18,30h “Jupiterov mesec” mađarskog reditelja Kornela Mundruca; a u 21h “Tragom kostiju” poljske rediteljke Agnješke Holand.

46. FEST: Konačno premijera filma „O bubicama i herojima“ Petar Pašića

U CZK “Vlada Divljan” u 12h je planirana projekcija animiranog filma za decu, “Neverovatna priča džinovske kruške”; a u 14,30h komedije “Zaboravi na Nika” rediteljke Margaret fon Trota. Film “Leto 1993” španske rediteljke Karle Simon biće prikazan u 17h; u 19,30h “Pravo mesto” Paola Đenovezea; a od 22h italijanski film braće Taviani “Lična stvar”

E. A. / Izvor: FEST

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde