“Ubice moga oca” najbolja serija na festivalu FEDIS

0
387

Dodelom nagrada Zlatna antena završen je sedmi Festival domaćih igranih serija FEDIS. a nagrada za najbolju seriju u protekloj sezoni dodeljena je seriji “Ubice moga oca”.

Ubice mog oca FEDIS

Počelo snimanje filma „Zaspanka za vojnike“

Na velikoj svečanosti u Domu omladine 18. oktobra uveče su dodeljene nagrade Zlatna antena u 12 kategorija. Reditelj Predrag Gaga Antonijevića, autor “Ubica”, nagrađen je za režiju. Za najboljeg glumca proglašen je Tihomir Stanić, koji u ovoj seriji ostvario ulogu načelnika policije Marjanovića. Zlatna antena za najbolju glumicu otišla je u ruke Milene Vasić.

NATAŠA NINKOVIĆ: Znam da budem vrlo neprijatna

Ubice mog oca Tihomir Stanić
Tihomir Stanić kao načelnik policije Marjanović u seriji “Ubice mog oca”

– Veliko mi je zadovoljstvo da već drugu godinu za redom kao urednik najbolje igrane serije podižem laskavo priznanje Gran pri FEDIS-a. I moram da kažem da je serija “Ubice mog oca” otvorila vrata jednom novom žanru, žanru kriminalističkih serija. RTS je sa njom stekao milionski auditorijum i veliki broj gledalaca koji je voleo i pratio ovu seriju – rekao je Marko Novaković, urednik dramskog i serijskog programa RTS-a.

Prva epizoda „Psi laju, vetar nosi“ 21. oktobra na RTS-u

milena vasić FEDIS
Milena Vasić, Foto: Instagram / Milena Vasić

Najgledanija TV serija ponovo je “Selo gori, a baba se češlja”. Nedeljko Bajić, producent i glumac serije kaže da je ona punih pet godina bila u domovima ljudi širom Srbije i regiona, sa sto jednom epizodom.
– Doduše ova nagrada je samo za taj poslednji peti ciklus. U suštini ovo je nagrada za ceo serijal za koji mogu slobodno da kažem, to su činjenice, nije ničije mišljenje, da je jedna antologijska serija koja je obeležila jednu epohu – rekao je Bajić.

Nova sezona serije „Sumnjiva lica“ od 25. septembra na RTS-u

vojkan borisavljević FEDIS
Vojkan Borisavljević, Foto: Printskrin RTS

Nagrada za scenario pripala je seriji “Vojna akademija”. Vojkan Borisavljević nagrađen je za muziku, a Ivanka Krstović za najbolje kostime u seriji “Santa Maria della Salute”. Predrag Jočić najbolji je direktor fotografije serija “Selo gori, a baba se češlja” i “Sumnjiva lica”. Seriji “Sumnjiva lica” pripala je i nagrada za najbolju montažu.

Uručene su i Povelje za zapažene uloge u serijama koje su učestvovale na festivalu.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde