FCS: Gledajte besplatno srpske filmove na novom YouTube kanalu

0
131

Za ljubitelje domaće kinematografije dobra vest u vreme vanrednog stanja.

FCS: Gledajte besplatno srpske filmove na novom YouTube kanalu

Filmski centar Srbije (FCS) pokrenuo je vlastiti YouTube kanal na kome će posetioci moći besplatno da gledaju srpske filmove. U ovom trenutku pred gledaocima su kratkometražna igrana i dokumentarna ostvarenja, a okvirni plan je da se svakog dana pojavi po još jedan film u ponudi ovog kanala.

Spisateljica Jasmina Petrović pokrenula “Čitanjac, igranjac” na YouTube

Zainteresovani mogu da, kako kažu u FCS, pogledaju zapažena i nagrađivana ostvarenja, pa se na YouTube kanalu već može naći prvih šest filmova. Tu su kratkometražni filmovi “Žicka” Ivana Bukvića; “Samo devojčice plaču” Vladimira Milovanovića; “Život traje tri dana” Katarine Koljević; “Kamen u ruci” Stefana Ivančića; “Tranzicija” Milice Tomović; kao i dugometražni dokumentarac Katarine Mutić pod nazivom “Tako mi na istoku”.

Narodno pozorište: Od 18. marta predstave putem interneta

U FCS navode da su naglasak za sada stavili na filmove nastale uz podršku ove kuće, ali su pozvali sve producente da preko njihovog kanala publici predstave svoje novije i starije filmove.
Sličan gest već su napravili organizatori značajnih svetskih festivala, organizujući “Draga moja Karantina” smotru onlajn, a svoju bazu sa više od 300 filmova “otključali” su i ustupili za besplatno gledanje organizatori amsterdamskog IDFA.

E. A. / Izvor: FCS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde