Fatboy Slim uz rejv spektakl otvorio No Sleep Festival

0
45

U četvrtak, 15. novembra, u 22h, počela je u Beogradu nova muzička manifestacija – No Sleep festival. Trajaće sve do nedelje, 18. novembra do kasnih poslepodnevnih časova. Novi festivalski format u organizaciji Exit tima, održava se na čak 12 festivalskih lokacija širom grada.

Fatboy Slim uz rejv spektakl otvorio No Sleep Festival
Fatboy Slim, Foto: Edge / No Sleep Festival

Uz istinski rejv spektakl Fatboy Slima je u Velikom Hangaru u Luci Beograd počelo masovno okupljanje klabera na No Sleep festivalu. Tokom tri noći i četiri dana, novi festival ugostiće preko 100 stranih i domaćih zvezda. Već od prvog izdanja, u Beograd je stigla publika iz čak 30 različitih zemalja, koji su sinoć u prepunom Velikom Hangaru doživeli pravi audio-vizuelni spektakl uz kolosalnu binu i produkciju kakva je rezervisana samo za najveće svetske festivale elektronske muzike.

“The Prodigy”: Exit je danas bolji od festivala Glastonbury i Coachella
Fatboy Slim uz rejv spektakl otvorio No Sleep Festival
Fatboy Slim, Foto: Edge / No Sleep Festival

Kaleidoskop lasera i moćan zvuk najnovije generacije dominirali su podijumom Velikog Hangara Luke Beograd koji je posebno dizajniran i pretvoren u megaklub u kojem se produkcija proteže kroz ceo prostor. Antoligijski “Rejv u Hangaru” Fatboy Slima dodatno je pojačalo industrijsko okruženje koje čine kranovi, dokovi, rampe, šine i lavirint hala… na lokaciji koja se nalazi svega 1.500 metara pravo niz ulicu od Trga Republike. Britanski mag držao je publiku u visokoenergetskom naboju od prvih do poslednjih taktova, uz masivne esid sintove, house klasike, rejverske himne i neke od numera koje zna cela planeta kao što su “Daft Punk”, “The Prodigy” ili lično neke od njegovih megahitova poput “Praise You”; “Right Here, Right Now”; “Star 69” koju je uglas skandiralo preko 7.000 ljudi!

No Sleep Festival i u klubu 20/44: Francois X pušta stare jugoslovenske ploče
Fatboy Slim uz rejv spektakl otvorio No Sleep Festival
Fatboy Slim, Foto: Edge / No Sleep Festival

Kada su Marcel Fengler i DJ Tennis preuzeli već užaren pult, ceo Hangar je počeo da odskače dvosatni tehno set koji je nagovestio kakva posetice žurka očekuje večeras na istom mestu. Širok spektar zvukova dvojice uglednih producenata koji dolaze iz različitih stilove, bio je spojen u jedinstven set dostojan najvećih pozornica kakva je uostalom 40-metarska bina centralne lokacije No Sleep festivala. Na drugom kraju grada, zidove kluba Mladost tresli su Mladen Ivić i Avoid aka Vladimir Aćić. Time su nagovestili veliko klupsko putovanje koje očekuje sve koji ovog vikenda kreću u grad pod parolom – NO SLEEP!

Edge - Dejan Milicevic - NO SLEEP 13
Dejan Milicević, Foto: Edge / No Sleep Festival

Već prve večeri, festival je prevazišao sva očekivanja! U petak će preći u svoj puni format uz program koji će bez prekida trajati još 50 sati. Pored glavne lokacije, program kreće i u klubovima kao što su Drugstore; 20/44; Mladost; Gadost; Gajba; Mint; Dot…

Exit 2019: Za samo 13 minuta planula trećina kapaciteta za “The Cure”
Fatboy Slim uz rejv spektakl otvorio No Sleep Festival
Foto: Edge / No Sleep Festival

Paralelno sa muzičkim programom, u prostoru Marsh Open Space (Cetinjska 15) biće održana i muzička konferencija sa nekoliko panel diskusija. Na njima će govoriti i zvezde festivala – Dax J; DJ Tennis; Marcel Fengler; Cassius; Francois X i Molly; kao i brojni akteri na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Centralni spektakl i u petak uveče se održava u Luci Beograd. Tu će u Velikom Hangaru nastupati Nina Kraviz, Dax J, I Hate Models, Aleksi Perala, Monosaccharide i Neutron.

Ulaznice se još mogu pronaći na blagajnama širom Beograda i na sajtu Gigstix.com. Za sve koji dolaze sa strane, biće ostavljena i određena količina pojedinačnih ulaznica na ulazu svake od brojnih lokacija, uključujući i Hangar u Luci Beograd.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde