Album “Innate” niškog benda “Eyot” objavljen u Japanu

0
189
Eyot foto facebook eyotband
Foto: Facebook / Eyot Velko Zivkovitz

Poznati niški ambijent/džez bend “Eyot” odavno je prevazišao granice Srbije, ali sada su dobili ogromno priznanje na globalnom nivou. Njihov album “Innate” zvanično je objavljen u Japanu, pod okriljem AMSA Records. Album je u februaru premijerno izašao u Americi, a za naše tržište će, kako najavljuju članovi benda, biti objavljen na jesen.

– Danas je veliki dan za nas. Naš album “Innate” je zvanično objavljen u Japanu za AMSA rekords. Ponosni i uzbuđeni! – napisali su muzičari iz grupe “Eyot” na svom zvaničnom Tviter nalogu

Članovi benda Dejan Ilijić (klavir), Slađan Milenović (gitara), Miloš Vojvodić (bubnjevi) i Marko Stojiljković (bas) održali su više od 100 koncerata širom sveta. Publika i kritičari saglasni su da je “Eyot” jedan od najzanimljivijih bendova koji se u Evropi pojavio u protekloj deceniji.

Žanrovski slobodan, ova grupa donosi neverovatan alternativni elektro zvuk koji pliva od roka do klasičnog džeza, od panka do ambijetala, od impresionizma do romantizma, “spakovanih” u snažne kompozicije. Njihovi živi nastupi prepuni su energije i emocija, koje publiku vode duboko u njihov lični muzilki svet i stvaraju jedinstveno iskustvo.

Eyot foto facebook eyotband
Foto: Facebook / Eyot

Grupa je do sada objavila četiri albuma (“Horizon” 2010, “Drifters” 2013, “Similarity” 2014. i aktuelni “Innate”). Pobednici su brojnih festivala i takmičenja širom regiona i Evrope.
“Eyot” večeras nastupa na Zelenkovac Jazz festivalu u BiH, a publika u Srbiji će moći da ih čuje tek krajem oktobra, u okviru beogradskog Jazz festivala. U međuvremenu, sviraće u Rumuniji, Kini i Hong Kongu. Niški džezeri su, definitnivno, osvojili svet.EYOT Innate

 

E. A. / Izvor: Headliner

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde