Dom omladine Beograda: Koncert grupe “Eyot” 20. septembra

0
81

Sjajni niški bend će se družiti sa svojim obožavaocima u srpskoj prestonici.

eyot u dobU Velikoj sali Doma omladine Beograda grupa “Eyot” održaće koncert 20. septembra. Ograničena količina ulaznica po specijalnoj pretprodajnoj ceni od 700 dinara dostupna je na Blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže. Redovna pretprodajna cena iznosiće 800 dinara.

Album „Innate“ niškog benda „Eyot“ objavljen u Japanu

Niški bend “Eyot” je postigao ono najteže u muzici – ima svoj zvuk, prepoznatljiv svuda u svetu. Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti. Njihova karijera već spade u izuzetne. Objavili su ukupno četiri albuma, sve za inostrane izdavačke kuće. Nastupili su u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno postignuće za bilo koji domaći sastav, a posebno onaj koji svira džez. Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Njihovi koncerti izuzetan su doživljaji: uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

BDŽF: Niški „Eyot“ i skandinavski džezeri otvorili festival

“Eyot” je pobednik takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009, kao i MIDEM OFF Showcasea (Kan, Francuska) 2012. Učestvovali su na brojnim značajnim manifestacijama širom sveta, među kojima su Cully Jazz Festival (Švajcarska); Garana Jazz Festival (Rumunija); Dubai Jazz Festival (Ujedinjeni Arapski Emirati); DOK fest Munchen (Nemačka); Hong Kong International Jazz Festival (Hong Kong); Vicenza Jazz (Italija); Jarasum International Jazz Festival (Južna Koreja)… kao i u klubovima u Londonu, Parizu, Berlinu, Moskvi, Šangaju… Na Beogradskom džez festivalu su nastupali dva puta, godine 2013. kao sasvim mladi talenti, a 2017. im je pripala čast da ga svečano otvore.

Bez granica: 34. Beogradski džez festival od 25. do 29. oktobra

Do sad su objavili sledeće albume: “Horizon” (Ninety and Nine Records/Constantinus, 2010); “Drifters” (Neuklang, 2013); “Similarity” (Ninety and Nine Records, 2014); kao i prošlogodišnji “Innate”, za inostrano (Ninety and Nine Records) i srpsko tržište (Metropolis Jazz). Muziku i aranžmane za “Innate” potpisuju Dejan Ilijić i “Eyot”, a snimatelj je bio legendarni Stiv Albini, u čikaškom studiju “Electrical Audio”. Sadrži sedam kompozicija koje nude savršenu mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada, oslanjenu na folklor Balkana, po čemu je “Eyot”, između ostalog, postao prepoznatljiv od trenutka stupanja na scenu 2008. godine.

Ovacijama završen 34. Valjevski džez festival

Ove jeseni, povodom deset godina rada benda, objaviće DVD “Koncert za prirodu”, koji je snimljen uživo na vrhu Suve planine, na visini od 1500 metara! Veliki solistički koncert u Domu omladine Beograda zato je razlog za slavlje, uz “Eyot” na apsolutnom vrhuncu kreativne snage.

Članovi grupe “Eyot” su: Dejan Ilijić (klavir); Slađan Milenović (gitara); Marko Stojiljković (bas); i Miloš Vojvodić (bubnjevi).

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde