Exit tim sa rekordnih osam nominacija dočekuje Evropske festivalske nagrade

0
50

Exit, aktuelni nosilac titule Najboljeg velikog evropskog festivala, u 2018. godini pokrenuo je svoj dosad najveći festivalski poduhvat, pod nazivom Exit Freedom, od pet festivala u pet različitih država. A, koji su zajedno okupili preko 330.000 ljudi!

Exit tim sa rekordnih osam nominacija dočekuje Evropske festivalske nagradeIzašla je i lista nominovanih za ovogodišnje Evropske festivalske nagrade (EFA). Exitovi festivali u zbiru imaju rekordnih osam nominacija! Vrtoglav broj nominacija utoliko je značajniji jer su u konkurenciji svi festivali osim samog Exita, dvostrukog osvajača najprestižnije festivalske nagrade, koji po propozicijama takmičenja ove godine mora da pauzira i pruži šansu drugim festivalima da osvoje šampionsku titulu.

Exit 2019: Vodeći svetski DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike donose spektakl za veliko finale

Izuzetno veliki broj nominacija daje veliku šansu da se neki od festivala u organizaciji Exita i ove godine nađe na tronu Evrope, što je već jednom uspelo Sea Dance festivalu koji je 2014. proglašen za najbolji evropski festival do 40.000 posetilaca.

Tri nominacije ima novi član Exitove festivalske porodice – Festival 84. I to za najbolji festival do 10.000 posetilaca, najbolji novi i najbolji festival na zatvorenom prostoru. U trci za nagradu “Najbolji festival do 40.000 posetilaca dnevno” učestvuju čak tri festivala u organizaciji Exit tima – istarski Sea Star festival; budvanski Sea Dance; rumunski Revolution. Ali tu je i gruzijski Echowaves powered by Exit, koji je takođe u konkurenciji sa Festivalom 84 za najbolji novi festival.

Joko Ono i Exit projektom „Prvi svetski mir“ obeležavaju 100 godina od završetka Prvog svetskog rata

Exit će na EFA dodeli da učestvuje i u najmanje dve specijalne kategorije, za koje ne glasa festivalska publika. To su “Take a Stand” za društveni aktivizam, te “Brand Activation Award” za najbolju korporativnu aktivaciju na festivalu. Interesantno je i da su pank zvezde “Idles”, koji su osvojili ovogodišnju publiku Exit festivala, ali i publiku širom sveta, nominovani za najbolje nove izvođače na evropskoj festivalskoj sceni u 2018.

Glasanje za Evropske festivalske nagrade trajaće do 30. novembra. Glasa se OVDE  za Sea Star, Sea Dance, Revolution ili Echowaves u kategoriji “Best Medium-Sized Festival”; kao i za Festival 84 u “Best New Festival”; “Best Small Festival” i “Best Indoor Festival” kategoriji.

„The Prodigy“: Exit je danas bolji od festivala Glastonbury i Coachella

Uz glasove stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u muzičkoj industriji, glasovi publike širom sveta odlučiće o finalnom poretku ovogodišnjih kandidata. Pobednici će biti proglašeni na ceremoniji dodele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu, u Holandiji, 16. januara 2019.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde