Exit pozvao 33 benda sa regionalnog konkursa

0
178

Na najširem regionalnom konkursu za mlade muzičare, Play@EXIT, u organizaciji Exit festivala i Studentskog kulturnog centra Novi Sad, i ove godine izabrani su izvođači koji će nastupiti na ovogodišnjem Exit festivalu od 5. do 9. jula.

Exit - Play@EXITNajveći deo njih će se na Noizz Future Shock bini pridružiti publici već dobro poznatim imenima domaće i regionalne scene, koji na ovu binu donose najbolji presek novih muzičkih tendencija sa Balkana. Pobednici ovogodišnjeg konkursa Play@Exit predstaviće svoje umeće i na ostalim muzičkim zonama širom Petrovaradinske tvrđave, kao što su mts Dance Arena; Addiko Fusion; No Sleep Novi Sad i Urban Bug bina.

Pored pobednika Play@EXIT konkursa, na Noizz Future Shock bini nastupiće dobro poznata imena regionalne scene. Niški “Novembar”, nekadašnji “Studeni”, koji će doneti impresivan opus od trideset godina na sceni i pet studijskih albuma. Zatim “Remedy”, novi bend Nemanje Kojića Coyota; kao i novosadska live atrakcija “Piknik” i sarajevski hip-hop tandem “Helem Nejse”. Publika će imati prilike da čuje i sastav “Maika”, novi bend Ide Prester, etno pank sa harmonikom i saksofonom; “Ćao Portorož”, punk/indie rock bend iz Ljubljane; te “Sputńik” indie-electro pop sastav iz Novog Sada.

Britanski sastav “The Fedz”

Napokon u dom autorske muzike dolazi britanski “The Fedz” sa svojim autentični soul vajbom iz šezdesetih, potom čuvena kaver petorka “Gift”, koja će predstaviti svoj autorski debi album, kao i njihove sugrađanke, punk rock trio “3 Kapljice”. Nastup će imati i Exitov mladi heroj, trinaestogodišnji Johnny Ranković sa svojim bendom “The Churlians”.

bvana foto youtube
“Bvana iz Lagune i neznani ludaci” , Foto: YouTube

Na Noizz Future Shock dolaze i pobednici Play@Exit konkursa, koji prezentuju budućnost autorske muzike: instrumentalni stoner/post rock bend iz Italije “Stranger In My Town”; beogradski sastav “Sink”; rock’n’roll bend iz Niša “Prljave sestre”; zatim dva novosadska benda, “Penetratori” i “Norveška šuma”; a energičan elektro scenski pop spektakl prirediće “Ljubičice” iz Pančeva. Beograđani “Bvana iz Lagune i neznani ludaci” izvodiće hip-hop devedesetih sa live instrumentima.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde