Exit pravi globalnu turneju u Njujorku, Londonu, Moskvi i drugim metropolama

0
59

Nakon što je po drugi put u ovoj deceniji proglašen najboljim velikim evropskim festivalom, Exit se ove godine otisnuo na najveću promotivnu turneju do sada.

exit-2_0
Foto: Promo

Exitova turneja ovog proleća obilazi vodeće klubove najvećih gradova sveta kao što su Njujork, London, Moskva, Rim i Amsterdam, ali i regionalne centre – Beograd, Ljubljana, Sarajevo, Kragujevac i, naravno, Novi Sad. Na njoj će nastupiti preko 70 izvođača za publiku od više desetina hiljada posetilaca uz višestruko veći domet u međunarodnim, regionalnim i domaćim medijima. Exit ove godine kroz svoju muzičku platformu No Sleep sarađuje sa klubovima koji su praktično zaštitni simboli noćnog života ovih metropola. A, kao što su londonski “Fabric”; rimska “Goa”; moskovska “Arma 17”; njujorški “The Bunker”; beogradski “Drugstore”… te famozni amsterdamski klub “The Crane Faralda”, smešten u istoimenom hotelu unutar gigantskog lučkog krana, u kojem se smeštaj za jednu noć kreće i do nekoliko hiljada evra!

„Gardijan“, „Mirror“, „Bild“ i drugi svetski mediji tvrde: Exit veći nego ikada!

no sleep belgrade exit tim na globalnoj turnejiPrva u nizu ovogodišnjih žurki krenula je pravo sa Petrovaradinske tvrđave. I to iz kluba “Tunnel” gde je nastupila ruska producentkinja Dasha Redkina. Već na idućoj stanici turneje Exit je prvi put prešao Atlantik. U saradnji sa kultnim njujorškim kolektivom “The Bunker”, Exit je 28. aprila napravio žurku u najvećem američkom gradu na dve bine. Tu su nastupali Kangding Ray, “Follakzoid”, John Selway i brojni drugi, među kojima i naše međunarodno priznate tehno zvezde Tijana T i Lag.

Ruski pandan njujorškog “Bunkera” svakako je najznačajniji moskovski umetnički kolektiv “Arma 17”. On je stigao u petak, 11. maja, u beogradsku “tehno katedralu” – “Drugstore” za novi No Sleep Belgrade događaj. Natasha Abelle i Ranishe Niyak bile su na čelu moskovske ekspedicije u Beogradu. Njih je dočekao Stevie Whisper, i dva “live” dueta, Tapan i Stepniak.

Svetske zvezde potvrdile: Exit zasluženo osvojio titulu najboljeg festivala

exit tim na globalnoj turneji
Exit karavan 17. maja seli se u večni grad Rim i njegov najbolji klub “Goa”. On već decenijama važi za obaveznu destinaciju noćnog života u Italiji, što je privuklo Edija Vedera iz “Pearl Jama” da svira tamo svoj solo materijal, a Bono Voxa, frontmena grupe “U2”, da bude otkriven kako strpljivo čeka u dugačkom redu za ulazak u famozni rimski klub. A, tamo će Tijana T, jedno od zaštitnih lica Exita, nastupiti uz berlinsku heroinu Dr. Rubinstein i rimsku tehno zvezdu Adiel. Žurki nosi podnaslov “No Sleep Roma”, po famoznoj bini No Sleep Novi Sad koja na Exit već godinama dovodi najuzbudljivije svetske klubove.

EXIT 2018: LP otvara, David Guetta zatvara najbolji evropski festival

Nema spavanja, jer već sledećeg dana, 18. maja, Exit festival imaće priliku da se predstavi u jednom od najsenzacionalnijih i najneobičnijih objekata na svetu. “Crane Hotel Faralda” u Amsterdamu važi za favorita kraljevskih porodica, VIP gostiju i DJ zvezda poput Skrillexa, koji u njemu redovno odsedaju. Tri autentično opremljena apartmana nalaze se u masivnom lučkom kranu koji ima svoj klub. On funkcioniše samo na pozivnice! Žurka u hotelu biće prenošena direktno za stotine hiljada fanova na Facebooku, a Exit će se tako naći među brendovima koji su tamo organizovali događaje, baš kao i “Louis Vuitton”, “Heineken”, “Samsung”… i, naravno, “Amsterdam Dance Event” čiji je “Faralda” jedan od istaknutih simbola.

Exit 2018: Živa ikona savremenog doba Grace Jones stiže na Petrovaradinsku tvrđavu

Nastavak turneje Exit vodi 26. maja u London u pravu instituciju britanske prestonice bez koje ovaj grad ne bi bio isti – u legendarni klub “Fabric”. Ellen Allien, Bjarki, Henning Baer, ali i naša Tijana T imaće priliku da predstave naš najveći festival. I to, u jednom od najpoznatijih svetskih klubova koji ove godine stiže i na tvrđavu, pravo na No Sleep Novi Sad binu.

Veliko finale globalne Exit turneje zakazano je za 16. jun u Moskvi. Tu će se naš najveći festival predstaviti u ruskoj prestonici na samom početku Svetskog prvenstva u fudbalu. Domaćini Exitu biće najpoznatiji ruski umetnički kolektiv “Arma 17” i njeni rezidenti. I to, u neobičnom klubu “Squat 3/4”, koji se nalazi u muzejski očuvanom parnom kupatilu iz XVIII veka, čiji brojni hodnici i prostorije su povezani u jednu celinu koja čini ovaj klub.

Kad „Nežni džin“ i desetine hiljada egzitaša pevaju hit „Human“

exit tim na globalnoj turnejiExit festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su “Migos”; Grace Jones; David Guetta; Martin Garrix; Ziggy Marley; Fever Ray; LP; Alice Merton; Nina Kraviz; Richie Hawtin; Adam Beyer b2b Ida Engberg; Maceo Plex; Solomun; Amelie Lens; Ben Klock; Jax Jones; Carl Craig; Sevdaliza; Burak Yeter… U toku je omiljena 4+1 akcija ljubitelja festivala koja podrazumeva da društvo kupovinom četiri ulaznice, petu dobija na poklon. Ulaznice po promotivnoj ceni za 6.990 dinara prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org; kao i direktno u mreži Gigs Tix. Na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi, koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do Exit festivala.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde