Exit pokreće novu ekološko-muzičku platformu Life Stream

0
28

Exit festival je nastao pre dve decenije na temeljima društvenog aktivizma.

Exit pokreće novu ekološko-muzičku platformu Life Stream

U toku svoje istorije pokrenuo je čitav niz projekata od društvene važnosti. A, kao najavu velike proslave 20 godina festivala sledeće godine, lansira do sada najveći ekološki projekat pod nazivom Life Stream.

Exit 2019: Dostignut istorijski maksimum po brojnim parametrima

Od idućeg jula, svi najbolji nastupi na Exitu biće direktno prenošeni sa jasnim društvenim ciljem da animiraju svetske lidere i opštu javnost da preduzmu odlučne i hitne korake ka zaštiti planete i života na njoj. Prvi u nizu Exitovih Life Stream događaja biće održan 18. oktobra na Amsterdam Dance Eventu 2019. To je najveća svetska smotra elektronske muzike. Senzacionalni klub i hotel “Crane Feralda” je smešten u velikom kranu transformisanom u klub. Specijalno za ovu priliku nastupiće “Artbat”, dobitnik nagrade za najbolji novi DJ duet.

Novak Đoković i EXIT pozvali na akciju: Izgradimo vrtiće zajedno
Exit pokreće novu ekološko-muzičku platformu Life Stream
“Artbat”

Njima će se pridružiti i regionalni DJ talenti Coeus; After Affair; Andrew Meller; i DJ Jock; kao i Juliet Fox iz Berlina. Ceo događaj biće prenošen putem zvaničnog Life Stream Facebook eventa.

U duhu nove platforme za zaštitu životne sredine, a u svetlu sad već sasvim razrađene antikampanje protiv šesnaestogodišnje devojčice koja se usudila da digne glas u ime planete na kojoj živimo, Exit je mladoj gerilskoj ratnici i ikoni pokreta za zaštitu životne sredine, Greti Tunberg, dodelio Life Stream priznanje za izuzetan doprinos u pokretanju pitanja očuvanja postojeće biosfere i života na Zemlji.

No Sleep Festival 2019: Amelie Lens predvodi prvi talas izvođača
Exit pokreće novu ekološko-muzičku platformu Life Stream

– U poslednje vreme svedoci smo lavini komentara na račun Gretinog izgleda, tona i gestikulacije. Čuju se brojne teorije zavere i mnoge druge, potpuno sporedne teme, pri čemu kao da svi ti glasovi ignorišu suštinu – da su podaci koje Greta Tunberg iznosi tačni i naučno potvrđeni. Skeptici koji ne veruju u ove činjenice, poverovaće za pet ili deset godina, kada sopstvenim očima budu svedočili pogubnim posledicama klimatskih promena. Našoj planeti nije potrebno spasavanje. Ona će preživeti sve, spasenje je potrebno ljudima i životu oko nas! – izjavio je ovim povodom osnivač Exita Dušan Kovačević.

Exit i Joko Ono objavili Prvi svetski mir, Petrovaradinsku proglasili “Tvrđavom mira”

Mlada Greta je nakon svog beskompromisnog aktivizma i inspirativnog govora u Ujedinjenim nacijama pred najvećim svetskim moćnicima, koji su ispratile milijarde ljudi širom sveta, postala zaštitno lice ekološkog pokreta. A, nominovana je i za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir. Ukoliko dobije ovo priznanje, švedska tinejdžerka postaće najmlađa dobitnica, od trijumfa pakistanske Malale Yousafzai, koja je imala 17 godina u tom trenutku.

Obnovljena Opservatorija na Petrovaradinskoj tvrđavi

Greta Tunberg dospela je u fokus svetske javnosti kada je održala sjajno primljen govor na UN konferenciji o klimatskim promenama u Poljskoj. Na sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu u januaru, izgovorila je već čuvenu rečenicu upućenu uticajnim vladama i liderima: “Želim da se ponašate kao da vam kuća gori!” Kao i milioni mladih koji su izašli na ulice u poslednjih nekoliko meseci, takođe poručuje: “Sistemske promene, ne klimatske promene!” Svoje poruke zaokružila je na Samitu o klimatskim promenama UN u Njujorku: “Svet se budi, a promene dolaze, svidelo se to vama ili ne!”

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde