Exit opet među najboljim festivalima Evrope

0
110

Na zvaničnom izboru za najbolje festivale u Evropi (European Festival Awards) na kojem učestvuje 350 festivala iz više od 35 zemalja starog kontinenta, sva četiri festivala u organizaciji Exit tima izglasani su među deset najboljih, svaki u svojoj kategoriji!

saopstenje_efa-exit_
Foto: Exit

Exit je glasovima publike i devetu godinu uzastopno izabran u 10 najboljih festivala Evrope i to u glavnoj kategoriji za “Najbolji veliki festival” zajedno sa ostalim gigantima kao što su belgijski Tommorowland, holandski Lowlands, nemački Wacken Open Air ili susedni Sziget u Mađarskoj.

Exit šalje globalnu poruku sa pet festivala u 2018: Izlaz je sloboda!

Exit je dobio i još dva velika priznanja od strane stručnog žirija sa dodatne dve nominacije u dve specijalne kategorije. I to, “Take a Stand!” nagradu za društveno angažovano delovanje, ali i za najboljeg organizatora na nivou cele Evrope! Razlog leži u tome što su sva četiri festivala u organizaciji Exit tima, Sea Star u Hrvatskoj, Revolution u Rumuniji, te Exit u Srbiji i Sea Dance u Crnoj Gori, izglasani među deset najboljih u Evropi, svaki u svojoj kategoriji. Sa nominacijama za još dve specijalne nagrade, Exit tim ima ukupno čak šest nominacija od ukupno 12 različitih nagrada za najbolje festivale!

EXIT PUSTOLOVINA: Moje leto ljubavi

Premijerno izdanje Sea Star festivala u Umagu je nakon nezaboravna četiri dana ostavilo odličan utisak na preko 50.000 posetilaca. Istarski događaj bio je u finalu za “Najbolji novi festival” sa belgijskim Cactus festivalom i portugalskim Waking Life. Rumunski Revolution je treću godinu zaredom u finalu za “Najbolji mali festival”. Sea Dance je još prve godine osvojio ovu prestižnu titulu, a ove godine se našao u finalnom izboru deset najboljih u kategoriji do 40.000 posetilaca dnevno. Biser ovogodišnjeg Exita i svetske muzičke scene Rag’n’Bone Man, glavni je favorit za Najbolju novu zvezdu.

Dve nagrade „Ambasador“ za Exit tim: See Star najbolji novi festival, Exit regionalni pobednik

Pobednike bira publika iz cele Evrope, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije. Listu svih finalista možete videti na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada. Proglašenje biće na ceremoniji dodele nagrada u Groningenu u Holandiji 17. januara 2018. Exit je ovu nagradu osvojio 2013. godine, dok je Sea Dance svog prvog festivalskog “Oskara” dobio 2014. godine.

12.12. u 12h – Stižu prve Exit ulaznice sa 70% popusta!
U utorak 12. decembra, tačno u podne, stižu i prve Exit ulaznice. I to, po poklon ceni od 5.990 dinara! A, što je ušteda od rekordnih 70% u odnosu na njihov finalni iznos! Prve ulaznice za Exit svake godine se rasprodaju za svega nekoliko sati. Njihova sledeća cena biće automatski podignuta pošto najbrži razgrabe ovaj prvi kontigent. Ulaznice u Srbiji prodavaće se od podne na sajtu www.exitfest.org; kao i na blagajni Gigs Tix u Pariskom magazinu u Novom Sadu; a na ostalim blagajnama Gigs Tix širom Srbije biće dostupne od 13h.
exit narukvice
Foto: J. Dušanić
Budući da se svake godine na Gigs Tix blagajni u Pariskom magazinu u Novom Sadu stvori red za kupovinu ulaznica, najvatrenije ljubitelje festivala koji tamo dođu u utorak prepodne, pored poklon cene ulaznica očekuju i dodatni vredni pokloni, ali i druga iznenađenja! Redovi se formiraju već od devet časova, a prodaja kreće u utorak, tačno u podne!

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde