Britanski “Vogue” izabrao Exit među najbolje festivale Evrope

0
144

“Modna biblija”, kako često nazivaju “Vogue”, samo je jedan od giganata svetske medijske scene koji je izdvojio Exit festival kao obaveznu festivalsku destinaciju ovog leta.

Nakon što je još prošle godine italijanski “Vogue” objavio da je Exit “institucija svetske festivalske scene”; ovaj najpoznatiji modni magazin na svetu, ove je godine u svom još većem i tiražnijem britanskom izdanju; upravo Exit proglasio za jedan od deset najboljih evropskih festivala.

Već u samom uvodniku ovogodišnje liste, “Vogue” navodi da festivali itekako mogu da budu “više od blatom izoranih ledina”; aludirajući na standardne lokacije za festivale u svojoj zemlji.

EXIT festival“Vogue” dodatno potencira i ovogišnju temu Exit festivala i poziva čitaoce da prigrle “Leto ljubavi” inspirisano šezdesetim godinama prošlog veka na obalama Dunava, kao i da čuveni britanski festival Glastonberi zamene sa toplijom klimom i lepšim pogledima. Petrovaradinska tvrđava, koju opisuju kao “nadahnjujuću, živopisnu i veličanstvenu”; savršena je zamena sa svojim čuvenim izlascima sunca na kolosalnoj mts Dance Areni!

Objavljen novi film o fenomenu mts Dance Arene na Exitu

Podseća “Vogue” i na vodeće zvezde koji će ovog jula nastupati na našem najvećem festivalu, među kojima su svakako izdvojeni “Kilersi”; “Years & Years”; Rag’n’Bone Man i Liam Gallagher. Magazin ni za trenutak ne propušta da istakne aktivističku istoriju kao neizostavan deo karaktera Exit festivala. Svoje čitaoce u tekstu podseća da je; “pokrenut pre skoro 20 godina i nastao iz borbe studenata za demokratiju u Srbiji, delujući i kao sigurna zona za nekadašnje jugoslovenske republike posle decenije građanskog rata”.

killers Vogue“Vogue” ističe i lokaciju kampa na “zadivljujućoj obali Dunava” koji je smešten na njegovoj najvećoj peščanoj plaži, te dodaje da se radi o savršenom mestu za sunčanje nakon festivalske noći.

“Modna biblija”, kako često nazivaju “Vogue”; samo je jedan od giganata svetske medijske scene koji je izdvojio Exit festival kao obaveznu festivalsku destinaciju ovog leta. Naime, čuveni britanski list “Gardijan” je, u sličnom tekstu, naveo neke od hedlajnera ovogodišnjeg festivala na Tvrđavi i napisao; “Ne, ovo nije vaša lista muzičkih želja, ovo su hedlajneri Exit festivala u Srbiji”. Popularni “Mirror” opisao je kao “blokbaster hedlajnere”, uveravajući čitaoce da je Exit “festival koji nećete zaboraviti prilično dugo”.

Exit festival ove godine ruši sve rekorde prodaje

Omiljena akcija Exit fanova “4+1″ ove je godine uspela da nadmaši prethodnu za čak 40%; a kontigent predviđen za to je planuo i pre roka. Četvorodnevne ulaznice za Exit (6-9. jul) u prodaji su po promotivnoj ceni sa 50% popusta, od 6.990 dinara; dok su petodnevne ulaznice za festival, koje obuhvataju i Day Zero sa nastupom sastava “The Killers” dostupne su za dodatnih 1.490 dinara. Svim vlasnicima Exit ulaznica je slobodan ulaz i na No Sleep festival u sredu 5. jula na mts Dance Areni i #NSNS bini; a u prodaji su i jednodnevne ulaznice za naredna četiri dana. Ulaznice se prodaju u mreži Gigstix.com i u svim knjižarama Vulkan, kao i putem sajta www.exitfest.org.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde