Srbija ima evropskog šampiona! Exit uz lepo vreme dočekuje rekordnih 55.000 turista

0
77
Najpoznatiji servisi koji se bave meteorološkom prognozom saglasni su u jednom – od 12. do 15. jula u Novom Sadu se očekuje lepo vreme bez padavina, kao stvoreno za uživanje u nastupima najvećih muzičkih zvezda tokom večeri ili dnevnom chillu u Exit Villageu i provodu na zvaničnim Exit afterima.
očekuje se 55.000 turista ulice grada foto exit
Foto: Promo

Novi Sad će ovog vikenda ugostiti još jedan ceo grad sastavljen od 55.000 turista iz preko 70 zemalja sveta koji će od četvrtka do nedelje pohoditi 18. Exit, zvanično Najbolji evropski veliki festival. Čak i dan ranije, atmosfera se već može prepoznati po punim kafićima i prodavnicama u kojima se govore brojni svetski jezici. Žurka u Exit kampu na Štrandu već je počela. Tamo će večeras, ali i narednih dana biti direktno prenošene završne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu na velikom ekranu u okviru ovogodišnje Visa – FIFA World Cup™ zone.

EXIT 2018: LP otvara, David Guetta zatvara najbolji evropski festival
očekuje se 55.000 turista ulice grada foto exit
Foto: Promo

U narednim danima očekuje se lepo vreme sa prijatnim temperaturama koje će do tačke ključanja dovesti neke od najtražnijih svetskih zvezda današnjice. Ovogodišnji Exit će biti otvoren uz pravi spektakl na glavnoj bini. Festivalske kapije otvaraju se u četvrtak, 12. jula u 19h. Posle nastupa super-aktuelne rok kantautorke LP, tačno u 22,40h u okviru ceremonije otvaranja nastupiće jedna od najvećih baletskih zvezda našeg doba – Sergej Polunjin. njemu će se na sceni pridružiti “Almazian Symphony”. A onda će uslediti i spektakularni vatromet na kraju ceremonije. Od 23,30h sledi art-pop senzacija Fever Ray, nakon čega glavni šou stiže u 00,55h kada na scenu izlazi globalni muzički fenomen i najpoularniji svetski trio “Migos”.

BBC uvrstio Exit na listu najvećih festivala na svetu

Ovoj listi zvezda u narednim danima pridružiće se od svetskog DJ-a broj 1 Martina Garrixa, do prve i originalne art-pop dive Grace Jones… pa sve do “All-Star” selekcije na mts Dance Areni koju predvode redom Richie Hawtin, Maceo Plex, Solomun i Nina Kraviz. Na glavnu binu dolaze i najveći hitmejker našeg vremena David Guetta. Takođe, i rep superzvezda French Montana. Širom tvrđave publiku očekuje i mnoštvo gitara, od rege himni Ziggija Marleya, do žestokih rifova grupa “Madball”, “Dog Eat Dog”, “Brujeria” i “Bombers”… uz mnoštvo starog i novog pank zvuka, od “Cockney Rejects” pa sve do aktuelnih sastava kao što su “Slaves” i “Idles”.

EXIT PUSTOLOVINA: Moje leto ljubavi

mapa-festivala-očekuje se 55.000 turista foto exitAktuelna trip-hop kraljica Sevdaliza, bass zvezde “Delta Heavy” i “Loadstar”, hitmejkeri Zhu, Jax Jones, “Ofenbach” ili “Disciples”, samo su deo ponude na tvrđavi koja će do jutarnjih časova da bude krcata uz house i techno zvezde kao što su Adam Beyer & Ida Engberg; Amelie Lens; Ben Klock; Rødhåd; Carl Craig; Guy Gerber; Boris Brejcha; Joseph Capriati; Kolsch; “Tale of Us”; Helena Hauff; Daniel Avery; Mike Servito; DJ Tennis; i brojni drugi.

Četvorodnevne planule – u prodaji još samo jednodnevne ulaznice!
Nakon što su četvorodnevne ulaznice razgrabljene juče u toku dana, u prodaji je još samo moguće kupiti četvorodnevne VIP Gold, kao i ulaznice za pojedinačne dane. Aktuelne cene ulaznice iznose po 2.990 dinara za neki od prva tri dana, dok je nedeljno finale, najveće dosad i najtraženije, i njegova cena je 3.590 dinara. Ove cene ulaznice biće aktuelne i u toku trajanja festivala. Na samim kapijama će svaki dan ulaznice moći da se kupe samo po višim cenama. Organizatori upozoravaju posetioce da ulaznice ne kupuju na crnom tržištu, jer se svake godine pojave falsifikati ili kopije elektronskih ulaznica, čiji je bar-kod nevažeći. A, čime sebe izlažu neprijatnom iznenađenju na ulazu. Samo Exit ulaznice kupljene u zvaničnoj prodajnoj mreži Gigs Tix i na festivalskim blagajnama na tvrđavi su jedine sigurne.

Počela je zamena vaučera za festivalske narukvice

Zamena vaučera za festivalske narukvice već je u toku, i to na tri zamenska mesta, u centru Novog Sada ispred Srpskog narodnog pozorišta; u Exit kampu; kao i na centralnom mestu za zamenu preko puta glavne kapije festivala (kod Lovotursa). Svi kupci četvorodnevnih ulaznica moraju prvobitno da ih zamene za narukvice. Kupci dnevnih ulaznica na Exit mogu da uđu isključivo tako što kupljenu ulaznicu donesu na festivalske kapije. Dnevne ulaznice se ne menjaju za narukvice. Radno vreme zamenskih mesta dostupno je na sajtu exitfest.org. Svim posetiocima se preporučuje da preuzmu festivalsku narukvicu pre festivala, da bi izbegli čekanje u redovima za zamenu prvog festivalskog dana. Na zvaničnom sajtu Exit festivala dostupne su i satnice za sve dane.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde