Exit Avantura se nastavlja: Doviđenja Novi Sad, krećemo na Jaz

0
152

Završen je još jedan Exit festival u Novom Sadu! Bilo je fenomenalnih momenata ove godine i nemoguće je upoređivati izvođače. Svi su imali svoju draž i sa svima je bilo ludo. Neće se pamtiti samo fantastične noći na Exitu, nego i žurke tokom dana.

kraj33 exitExit avantura počela je sa nultim danom, on će ostaviti neizbrisiv trag sa fantastičnim nastupom grupe “The Killers”. Njihovo dovođenje je bilo pun pogodak. Publika je uživala u koncertu na Tvrđavi aktuelnog, svetski popularnog benda, na svom vrhuncu. Da su panetarne muzičke zvezde, uverili su se svi koji su ih čuli na Exitu.

Lijam Galager je takođe ostavio publiku bez daha. Kao i britanska muzička senzacija Rag’n’Bone Man (Rori Čarls Grejem), pa legendarna Nina Kraviz, Roisin Murphy, kao i Hardvel, jedan od tri najbolja di-džeja na planeti. Nizale su se žurke danju i noću, uz domaće i strane izvođače. A posetioci su preko dana uživali i na Štrandu i na raznim drugim mestima po Novom Sadu.

kraj33 exitPo tradiciji Dance Arena je radila “prekovremeno”. To je mesto koje publika poslednje napušta, po pravilu u poznim jutarnjim satima, pa je tako bilo i ove godine.

Svode se račune i dok jedni kažu da je ovo bio najposećeniji Exit do sada, sa više od 215.000 posetilaca, drugi se ne slažu sa tim. Smatraju da je poseta bila manja nego prošle godine. Kao i da je sada svake noći bilo tapkaroša i da su karte mogle da se nađu ispod cene.

kraj33 exitIpak, svi su slažu da je na Exitu 2017 bila armija stranih turista sa raznih strana sveta. Pogotovo veliki broj došao je iz Mađarske, Grčke, Holandije i Belgije. Sa nadom da su poneli najpozitivnije utiske i da će o tome pričati drugima. Kao i da će se opet vratiti na Petrovaradinsku tvrđavu da osete i uživaju u jedinstvenoj atmosfeti nezaboravnog festivala.

Lepo vreme takođe je pratilo ovogodišnji Exit. Organizatori jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi mogu da budu više nego zadovoljni, jer su opravdali poverenje posetilaca listom izvođača i njihovim nastupima. Ostaje da se vidi hoće li u buduće, mada su mnogi već ubeđeni da je to izvesno, festival umesto četiti trajati pet dana.

Exit AvanturaExit avantura: Leto ljubavi nastavlja se na Jazu

Exit Avantura koji ove godine slavi 50 godina od čuvenog Leta ljubavi, posle krstarenja od Umaga, preko Temišvara, i Novog Sada, seli se u Crnu Goru. U Budvu će od 13. do 15. jula održati četvrto izdanje Sea Dance Festival. Otvoriće ga na plaži Jaz britanska soul zvezda i jedan od najtraženijih muzičara današnjice John Newman. Narednog dana će jedan od najvećih producenata i disk džokeja svih vremena Fatboy Slim ekskluzivno na Jazu obeležiti 15 godina od najveće žurke svih vremena u njegovom rodnom Brajtonu. Na festivalu ove godine će, u subotu 15. jula, nastupiti jedan od najprepoznatljivijih muzičara Sean Paul.

exit sea dance
Fatboy Slim na Jazu obeležiće 15 godina od najveće žurke svih vremena u njegovom rodnom Brajtonu

Istog dana nastup će imati i zvezda u vrtoglavom usponu i tvorac megahita “Feel” DJ Mahmut Orhan. Pravu uvertiru u veliku žurku pred nastup svetskih zvezda na plaži prirediće beogradski reggae bend “Irie FM”, zatim jedan od najdugovečnijih bendova sa ovih prostora “Atheist Rap”, pa hip-hop trio “Bad Copy” i domaćini Sea Dance festivala, kotorski tandem “Who See”. A pravo sa novosadskog Exita na Jaz ove godine stiže i kultna No Sleep bina, čiji program predvode neka od najuzbudljivijih imena svetske andergraund scene – Etapp Kyle, Max Kobosil, Amelie Lens, Denis Horvat, South London Ordnance, Space Dimension Controller, uz brojne regionalne i domaće izvođače.

A. D.

Foto: Exit festival

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde