Exit 2019: Egzotični zvuci iz celog sveta na World Chill-Inn bini

0
30

Petrovaradinsku tvrđavu na narednom izdanju Exit festivala od 4. do 7. jula pohodiće neka od najaktuelnijih imena, ali i živih legendi svetske muzičke scene.

Exit 2019: Egzotični zvuci iz celog sveta na World Chill-Inn bini

U moru buke i gužve, na proplanku preko puta čuvene Reggae bine, pleneći svojim ušuškanim izgledom, nalazi se, poput oaze skrivena, World Chill-Inn bina. Nju posećuju zaljubljenici u dobar zvuk i uživaoci takozvane global club muzike, kao i prijatne atmosfere.

Exit 2019: Carl Cox stiže sa specijalnim trosatnim setom

Program se sastoji od pažljivo osmišljenih setova priznatih svetskih i domaćih didžejeva. Oni su upakovani od strane domaćina bine, novosadskog didžeja i MC-ja Killo Killo, koji će se postarati da verni posetioci i ove godine napuste World Chill-Inn binu sa smeškom. A i da sa radoznalošću iščekuju sledeće izdanje.

Exit 2019: “Atheist Rap” sa legendarnom postavom slavi 30 godina postojanja

Poštovaoci world muzike imaće priliku da uživaju u nastupima nekih od najzvučnijih imena, kako domaće, tako i inostrane scene. Svoj muzički odabir predstaviće DJ Spery. Ova strastvena Grkinja na publiku prenosi svoju strast prema balkanskoj muzici i transformiše svaki ambijent nalik na scenario nekog Kusturičinog filma.

Exit 2019: “The Cure” pozvali kultni bend “65daysofstatic” za svoju predgrupu u Novom Sadu

Na Petrovaradinsku tvrđavu stiže i jedan od najznačajnijih trubadura globalnog zvuka u ovom milenijumu i pionir elektro svinga, Dunkelbunt iz Austrije; te jedan od najuticajnijih globalnih izvođača dinamičnog žanra mumbaton, Neki, poreklom iz Srbije. Njima će se pridružiti Ruskinja Katja Rubikova. Ona donosi jedinstvenu mešavinu sirovog ruskog svinga, tradicije ukrajinskih Jevreja, lagane elektro polke i sanjive romske ska poetike.

Od iniciranja do saradnje: Exit nastavlja sa podrškom Omladinskoj prestonici Evrope

Svoje nastupe potvrdili su i Sid Data, rezident bečkog kluba “Ost Klub”, u stalnoj potrazi za konekcijom između običaja – od Balkana do Bolivuda. Iz Velike Britanije dolazi Waggles, majstor funky bitova i mešavina kultura iz celog sveta. Njegova će muzika zagolicati slušalice samo najfinijim zvukom. Tropske bitove iz Mađarske donosi Stas. On će predstaviti miks afričke, srednjoevropske, azijske i južnoameričke plemenske muzike pomešane sa modernom elektronikom.

Exit Freedom: U kratkom film “premotavanje” uzbudljivih trenutaka sa prošlog festivala

Pored njih publici će se predstaviti i DJ One, čiji je stil mešavina bezvremenskih specijaliteta iz celog sveta; Dub Duba, jedan od najboljih dunavskih disk džokeja; elioH, multižanrovski DJ iz Brazila, sa prebivalištem na našim prostorima; kao i Global Village People, koji će publiku odvesti na drugačije muzičko putovanje uz neobične i intrigantne zvuke.

Exit 2019: Pevačka senzacija Tom Walker i nezaustavljivi hitmejker Lost Frequencies stižu u Novi Sad

Među umetnicima globalne muzike na Exitu će biti i Kawiar Mangueira, DJ, kompozitor, pijanista i dirigent. On će publiku provozati kroz funk, disco, reggae i rap… Tu je i KK Banda DJ’s, čija je muzika bazirana na roots reggae-u, a sadrži elemente od rock-steady i dance-hall-a do tipičnih karipskih stilova i ska. Na Exitu će biti i muzički pedagog Shi-Cu i Sorriso, ambiciozni DJ i producent, koji pokreće ljude na igru zahvaljujući preciznom muzičkom ukusu.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde