Exit 2019: Na No Sleep bini moćni techno klub “Bassiani” i legendarni DVS1!

0
22

Ovogodišnji festival održaće se na Petrovaradinskoj tvrđavi od 4. do 7. jula.

Exit 2019: Na No Sleep bini moćni techno klub "Bassiani" i legendarni DVS1!

Dugačak je niz sastavljen od vodećih svetskih klubova koji su se u proteklih pet godina predstavili na međunarodno hvaljenoj No Sleep Novi Sad bini Exit festivala. Upotpuniće ga ovog leta pravi globalni fenomen iz glavnog grada Gruzije, već nadaleko poznati klub “Bassiani”.

Exit 2019: U Novi Sad dolazi vodeći globalni hitmejker današnjice DJ Snake

U poslednjih pet godina, ovaj klub postao je poznat širom sveta zahvaljujući beskompromisnom kvalitetu programa, ali i svom aktivizmu zahvaljujući kojem su prošle godine uspeli da okupe preko desetine hiljada ljudi ispred gruzijskog parlamenta u miroljubivom protestu protiv zloupotrebe sile od strane lokalne policije, a koji se spontano pretvorio u najveću žurku koju je Tbilisi ikad video. Ovaj impresivni prizor obišao je planetu u svim udarnim vestima, a klub kojeg su mnogi svetski mediji već opisali kao jedan od najboljih na globalnoj sceni, dobio je i sasvim novu dimenziju.

Na Exit festivalu predstaviće se u subotu, 6. jula, a predvodi ih njihov danas najpoznatiji rezident i jedan od najčuvenijih underground heroja Zak Khutoretsky. Ovaj američki DJ i producent rođen je u Sankt Peterburgu, a svima je poznatiji kao DVS1. Ispod zastave sa likom gruzijskog viteza nastupaće i španska producentkinja u strelovitom usponu JASSS; italijanski eksperimentalni techno dvojac “Dadub”; te sad već svetski priznati gruzijski umetnici NDRX i Zitto. A, uvod u ovaj techno praznik na Petrovaradinskoj tvrđavi pružiće Exitov No Sleep rezident Klaus.

Exit 2019: Bassivity zvezde i najjače hip-hop face iz celog regiona

Udarno ime subotnje večeri u poznatom rovu Petrovaradinske tvrđave biće DVS1. On je tokom godina izgradio čvrstu reputaciju svestranog umetnika zarazne energije i sirove snage za miksetom. Od prvih izdanja za Klockworks i Transmat otvorio je vrata ka široj publici i osnovao ne jednu, već dve sopstvene etikete, HUSH i Mistress Recordings, sve vreme braneći undeground vrednosti uz kolekciju od preko 30.000 ploča.

Exit 2019: Na No Sleep bini moćni techno klub "Bassiani" i legendarni DVS1!
DVS1, Foto: Exit

JASSS nastavlja trend versatilnih imena na ovogodišnjoj No Sleep Novi Sad bini. Ona je od malena okružena jazz, afričkim i južnoameričkim uticajima, a kasnije i punk i hardcore zvukom. JASSS je razvila unikatan zvuk u želji da razume vezu između muzike i ljudi. Za samo nekoliko godina ova DJ-ica i producentkinja postala je traženo ime klupske scene, što je dalje zacementirala sjajnim albumom prvencem “Weightless”. Ovo izdanje jednako koliko i live setovi, pokazuju njenu neustrašivost.

Exit 2019: Najpopularnija “Solomun +1” žurka sa Ibice stiže u Novi Sad

Do sada neviđen miks audio dizajna i nasleđa bass i dub muzike doneće tandem “Dadub” koji čine Daniele Antezza i Marco Donnarumma. Pored EP izdanja “Rituals Of Resistance” za “Bassiani” i saradnje na projektu “In Silent” među imenima kao što je SNTS, ove godine objavili su i ograničenu seriju vinil izdanja za “Holoton”. Inspirisani naučnom fantastikom i opipljivom silom niskih frekvencija, ovaj duo razvio je sopstveni pravac pod nazivom “post-apocalyptic dub”. A koji se najbolje doživljava uživo i koji će srčano da odjekuje među zidinama tvrđave na Exitu.

Exit 2019: Na No Sleep bini moćni techno klub "Bassiani" i legendarni DVS1!
JASSS, Foto: Exit

Ambijentalna, eksperimentalna muzika, elektro, drum’n’bass i techno… sve su ovo žanrovi kojima Gruzijac NDRX vlada. Ovaj rezident kluba “Bassiani” kroz deceniju karijere razvio je eklektični pristup koji je nesebično usmerio i ka projektima poput “Stare At DJ”, čiji je osnivač i pomoću kojeg je doprineo višegodišnjem razvoju gruzijske techno scene.

Exit 2019: Stižu “Crni Srbi” iz Amerike da repuju o rintanju, rakiji i Jokiću

Njegov saborac iz poznatog kluba “Bassiani”, Levan Tsertsvadze, poznatiji kao Zitto, takođe stiže sa titulom rezidenta ovog kluba. Publici će se predstaviti sa svojim karakterističnim pravcem inspirisanim hipnotičnim technom i detroitskim zvukom koji dolaze do izražaja zahvaljujući njegovim nepogrešivim DJ i producentskim talentima. Upravo ga je sve to i lansiralo na listu najboljih DJ-eva 2015. od strane “Electronautsa”.

"Dadub"
“Dadub”, Foto: Exit

Snagu domaće scene još jednom dokazaće i No Sleep rezident Klaus, poznat po hipnotičnim setovima u našim najboljim techno klubovima (novosadski “Tunnel”; beogradski “Drugstore”…).

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde