Exit 2019: Stižu “Crni Srbi” iz Amerike da repuju o rintanju, rakiji i Jokiću

0
85

Exit je nedavno obradovao obožavaoce dugačkom listom nekih od vodećih svetskih i regionalnih hip-hop izvođača.

Exit 2019: Stižu "Crni Srbi" iz Amerike da repuju o rintanju, rakiji i Jokiću

Njima se na Petrovaradinskoj tvrđavi od 4. do 7. jula pridružuje i krajnje unikatan fenomen na svetskoj muzičkoj sceni – američka grupa “Black Serbs” odnosno “Crni Srbi”. Oni su kod nas za kratko vreme stekli brojne fanove. To je originalna ekipa iz Čikaga, sastavljena od pet Amerikanaca, među kojima je jedan član poreklom iz Srbije. U pesmama vešto kombinuju srpski i engleski, bez obzira na to koji im je maternji jezik.

Exit 2019: U Novom Sadu okupljaju se velika hip-hop imena

Publika ih je upoznala kao “Crne Srbe”, kolektiv koji je snimao humorističke YouTube klipove, na originalan način gradeći most između balkanskog i američkog mentaliteta. Izazvali su pravi zemljotres na domaćoj hip-hop sceni kada su počeli redom da objavljuju bengere poput “Srbija do Tokija”; “Ballin like Jokić”; “Rintam”; “Kako hoćeš”… Njihove pesme već broje milionske cifre, a fanove su nedavno obradovali i novim materijalima među kojima su “Energiju” i “Charged Up”.

Ove visokoenergične numere, koje sami nazivaju “svemirskim pankom”, jasno i glasno poručuju da se beskompromisni “Black Serbs” ne boje eksperimentisanja. Bez dlake na jeziku, ne libe da se uhvate u koštac i sa teškim temama. Tako su pre nekoliko meseci objavili pesmu “Znam to nije lako” koja govori o depresiji i suicidnim mislima. Kako kažu, cilj numere je “apel za razgovor o unutrašnjim borbama”.

Exit 2019: U Novi Sad dolazi vodeći globalni hitmejker današnjice DJ Snake

Njihov album prvenac sa nestrpljenjem se očekuje. Iskren i originalan pristup ove ekipe nije ograničen samo na muziku, već i na modu i umetnost. Jedan od članova sastava Jovan Crnović, poznatiji kao Jibri Bell, pokrenuo je i urbanu robnu marku koja takođe ima predane fanove. Zarazni karakteri sastava “Black Serbs” jednako su zaslužni za veliki broj poštovalaca u Srbiji, te se na nestrpljenjem očekuje i njihov nastup na Exit festivalu.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde