Exit 2019: “Atheist Rap” sa legendarnom postavom slavi 30 godina postojanja

0
51

Exit festival biće održan od 4. do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Već su potvrđeni prvi izvođači – “The Cure”; Carl Cox; “Greta Van Fleet”; Dimitri Vegas & Like Mike; Phil Anselmo & “The Illegals”; “Sofi Tukker”; Tarja” “The Selecter”; “Arcturus”; “Entombed A.D”; “Peter and the Test Tube Babes”; “Total Chaos”…

Exit 2019: "Atheist Rap" sa legendarnom postavom slavi 30 godina postojanja

Čuveni novosadski pank rok bend “Atheist Rap” u 2019. godini obeležava jubilej – 30 godina postojanja i stvaralaštva. Tim povodom će na Addiko Fusion bini Exit festivala održati ekskluzivan koncert. Na njemu će im se na bini pridružiti i Vladimir Kozbašić Pećinko, jedan od dvojice osnivača benda. Biće to njegov prvi nastup sa “Ateistima” posle 18 godina.

Exit 2019: Za samo 13 minuta planula trećina kapaciteta za “The Cure”

On će se ostatku ekipe pridružiti na pesmama sa prva tri albuma na kojima je pevao i u čijem je stvaranju učestvovao kao tekstopisac. To su numere – nezvanična himna benda “Atheist Rap 2”; “Dr Pop”; “Grill 13”; “Pećinko”; “Tri jutra zemlje”… i brojne druge. Pećinko će se na specijalnom koncertu koji “Ateisti” pripremaju za Exit, pridružiti stalnoj postavi benda koju čine: Vladimir Radusinović Radule; Aleksandar Popov dr Pop; Aleksandar Milovanov Acke; i Zoran Lekić Leki.

“The Prodigy”: Exit je danas bolji od festivala Glastonbury i Coachella

“Ateisti” su osnovani 1989. godine u Novom Sadu. Afirmaciju su doživeli već nakon debi albuma “Maori i Crni Gonzales”, izdatog 1993, i kultne numere “Wartburg limuzina”. Neverovatnih 30 godina postojanja benda, koje su odlikovali sarkastični tekstovi, energični nastupi po regionu i u Evropi, beskopromisna muzička estetika i kritički odnos prema vlasti, “Ateisti” dočekuju sa ukupno šest studijskih albuma, jednim live i jednim “Best of” izdanjem. Novi album će biti objavljen tokom ove, jubilarne 2019. godine. A, biće izdat u saradnji sa nemačkim sastavom “Defenders of the Universe”.

Exit 2019: Njujorški tandem koji je osvojio svet “Sofi Tukker” dolazi u Novi Sad

Godinama su “Ateisti jedan od koncertno najaktivnijih bendova u regionu. U poslednjih nekoliko godina održali su i nekoliko uspešnih evropskih turneja. Tokom karijere, binu su delili sa bendovima kao što su “NOFX”; “Bad Religion”; “Buzzcocks”; “Die Toten Hosen”; “NoMeansNo”; “PTTB”; “Cock Sparrer”; “The Exploited”; ali i sa “Green Day”; “Arcade Fire”; “Mando Diao”; “Arctic Monkeys”…

Do 15. januara svaka Exit karta vodi i na MORE!

Samo do 15. januara traje velika praznična akcija, gde se kupovinom ulaznice za Exit festival po promotivnoj ceni od 6.490 dinara, na poklon mogu dobiti i ulaznice za morske festivale u organizaciji Exit tima – Sea Star festival, koji će 24-25. maja biti održan u Umagu; kao i Sea Dance festival koji će krajem avgusta biti održan na plaži Buljarica u Budvi. Uslov za sticanje ulaznica za najsunčanije Exitove festivale je registracija u periodu od 1. do 28. februara na sajtu www.exitfest.org , čime se potvrđuje dolazak. Registracija će važiti za sve postojeće kupce, kao i one koji ulaznice za Exit 2019 kupe do 15. januara.

Exit 2019: Carl Cox stiže sa specijalnim trosatnim setom

U sklopu prazničnog darivanja, Exit će nekima od kupaca pokloniti i smeštaj i prevoz za dve osobe za Sea Star i Sea Dance festivale. Ulaznice za Exit festival dostupne su putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde