Evrosong 2020: Novi spot za pesmu “Molitva” rasplakao svet

0
88

Ovogodišnja “Pesma Evrovozije” trebalo je da se održi u Roterdamu, ali je otkazana zbog pandemije koronavirusa i vanredne situacije u svetu. Ipak, održano je 16. maja revijalno veče, muzički specijal pod nazivom “Eurovision: Europe Shine A Light” (Svetlost Evrope).

Evrosong 2020: Novi spot za pesmu "Molitva" rasplakao svet
Foto: Promo/Miomir Milić

Evrosong 2020 je prenosilo preko 45 zemalja, a tokom višesatnog specijalnog programa gledaoci su imali prilike da čuju delove svih pesama koje su bile spremne za najveći muzički šou. Među njima bila je i numera “Hasta la Vista” grupe “Hurricane”, koja je trebalo da brani boje Srbije na muzičkoj manifestaciji. Posebnu pažnju izazvao je novi spot za kompoziciju “Molitva”, sa kojom je Marija Šerifović pobedila na Evrosongu 2007. godine u Helsinkiju (Finska). Bilo je to premijerno izvođenje videa snimljenog u pustom Beogradu tokom policijskog časa za vreme vanrednog stanja. Ljudi sa maskama na licu, prazne ulice prestonice, medicinski radnici sa zaštitnom opremom… Slike Beograda obišle su svet uz Marijinu interepretaciju “Molitve”. A, po komentarima publike, jasno je i da je novi spot mnoge rasplakao.

Beovizija 2020: Pobednik pesma “Hasta la Vista” grupe “Hurricane”
12 molitva marija šerifović

Spot je fantastična muzička razglednica glavnog grada Srbije. Mnoge znamenitosti prestonice predstavljene su iz nekog novog ugla, pod nekim novim svetlom. I izgledaju očaravajuće! Ekipa RTS koja je realizovala video na čelu sa rediteljem Milošem Đukelićem zaslužuje sve pohvale. Zaista reprezentativna slika Beograda i Srbije!

O Mariji i njenom pevanju – nema potrebe išta reči. Sve je već mnogo puta ispričano. A, “Molitva” i dalje je zvuči moćno. Možda još moćnije. Kvalitetna numera koju je komponovao Vladimir Graić Graja, na tekst Saše Miloševića Mareta. I ne čudi što je pre 13 godina odnela ubedljivu pobedu na Evrosongu. Sada je “Molitva” dobila novi spot iz praznog Beograda, ali koliko je video potresan, toliko je i veličanstven, emotivan, daje nadu i svakako predstavlja sliku jednog perioda koji ćemo svi dugo pamtiti.

Otkazan Evrosong 2020 zbog pandemije koronavirusa
1 molitva marija šerifović instagram komentari

Pobednika ove godine na “Pesmi Evrovizije” nije bilo. Sve zemlje su iz ove situacije izašle kao pobednici. U specijalnom revijalnom delu samo pet država, koje je odabrao EBU, imalo je prilike da prikaže svoje nekadašnje predstavnike, koji su ostavili veliki trag na Evrosongu. Upravo jedna od njih bila je i Srbija, odnosno Marija Šerifović sa svojom “Molitvom”.

– Zaista sam počastvovana što je EBU na čelu sa ovogodišnjim executiv producentom kontaktirao Javni Servis Srbije i što su baš “Molitvu” uvrstili u ovogodišnji evrovizijski muzički specijal. Ponosna sam i što je pobednička pesma Srbije prepoznata kao važna, da putem novog koncepta pošaljemo jasne poruke celoj Evropi! Kompletna ekipa je odradila zaista maestralno svoj deo posla, radili smo sa najsavremenijom opremom, dok sam gotovo sigurna da su zabeleženi najlepši kadrovi srpske prestonice – rekla je Marija Šerifović.

Marija Šerifović obradila hit Olivera Dragojevića “Nocturno”
1 molitva marija šerifović tviter komentari

Posle premijernog emitovanja novog spota, usledili su komentari na društvenim mrežama. Reagovale su i Marijine brojne kolege, kako iz zemlje, tako i iz regiona. Neki su se naježili, neki plakali… Među oduševljenima su i Jelena Karleuša, Ana Bekuta, Tijana Dapčević, Nina Badrić, Ana Sević i mnogi drugi.

Inače, Marija je tokom boravka u karantinu odgledala evrovizijski snimak sa večeri kada je osvojila prvo mesto u Helsinkiju, pa je utiske podelila sa svojim pratiocima na Instagramu.
– Realno, 13 godina kasnije imam da izjavim da nismo imali nikakvu konkurenciju, nikakvu. Pojma niko nije imao, razbili smo ovo, razbili! – napisala je pevačica.

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde