Evrosong 2019: Srbija nastupa deveta u prvom polufinalu

0
75

Konačno je objavljeno po kom rasporedu će se 35 zemalja učesnica takmičiti u dva polufinalna dana Evrosonga 14. i 16. maja u Tel Avivu.

Evrosong 2019: Srbija nastupa deveta u prvom polufinalu
Nevena Božović, Foto: RTS

Nevena Božović koja će ove godine sa pesmom “Kruna” predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije, nastupiće pod rednim brojem devet u prvom polufinalu 14. maja. Takmičenje će direktno prenositi RTS.

Prvo polufinale otvoriće predstavnica Kipra Tamta, pevačica koja je iz trećeg pokušaja uspela da dođe do Pesme Evrovizije, a koju evrovizijski fanovi već godinama priželjkuju da čuju na ovom takmičenju. Posle Kipra, 14. maja predstaviće se Crna Gora; pa Finska; Poljska; Slovenija; Češka; Mađarska; Belorusija; Srbija; Belgija; Gruzija; Australija; Island; Estonija; Portugalija; Grčka; i San Marino.

64. Pesma Evrovizije: Srbija nastupa u prvom polufinalu
Evrosong 2019: Srbija nastupa deveta u prvom polufinalu

U drugom polufinalu 16. maja nastupiće predstavnici Jermenije; Irske; Moldavije; Švajcarske; Letonije; Rumunije; Danske; Švedske; Austrije; Hrvatske; Malte; Litvanije; Rusije; Albanije; Norveške; Holandije; Severne Makedonije; i Azerbejdžana. Za ovakav raspored zaduženi su producenti, koji su osmislili program kako bi se svaki takmičar prikazao u što boljem svetlu i kako bi oba polufinala bila što uzbudljivija za gledaoce.

Još u januaru kada su izvučene učesnice polufinalnih večeri, žrebanjem je odlučeno i u kom polufinalu će glasati članice “velike petorke” čiji predstavnici direktno nastupaju u finalu 18. maja. Za srpsku pesmu, u prvoj polufinalnoj večeri, moći će da glasaju i gledaoci iz Španije, Francuske i Izraela. U drugom polufinalu pravo glasa imaće i gledaoci iz Nemačke, Italije i Velike Britanije.

Beovizija 2019: Srbiju na Evrosongu predstavlja Nevena Božović i pesma “Kruna”

Po deset najbolje plasiranih zemalja iz svakog polufinala naći će se u finalu 64. Pesme Evrovizije. Producenti će napraviti i raspored finala, i to odmah po završetku druge polufinalne večeri. Jedina zemlja za koju unapred se zna pod kojim rednim brojem će se predstaviti u finalu jeste Izrael. Tradicionalno, startna pozicija domaćina odlučena je žrebom početkom marta, i Kobi Marimi će svoju pesmu izvesti pod rednim brojem 14.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde