Evrosong 2019: Spot za akustičnu verziju “Krune” i Nevenin tim za Izrael

0
83

Nevena Božović i evrovizijski tim RTS-a vredno rade na predstavljanju pesme kojom će se Srbija ove godine takmičiti na Pesmi Evrovizije.

Evrosong 2019: Spot za akustičnu verziju "Krune" i Nevenin tim za Izrael

Nakon pobede na Beoviziji, objavljena je zvanična audio verzija “Krune”, a sada i spot za akustičnu verziju, u kojoj se premijerno mogu videti i prateći vokali koji će biti uz Nevenu u Tel Avivu. RTS je ove godine odlučio da poznata muzička imena doprinesu svojim evrovizijskim iskustvom predstavnici Srbije. U to se publika može uveriti već nakon prvog slušanja akustične verzije. A, Ivana Vladović, Olga Popović, Dušan Alagić i Mladen Lukić biće deo srpskog tima na Pesmi Evrovizije 2019.

Evrosong 2019: Srbija nastupa deveta u prvom polufinalu
Evrosong 2019: Spot za akustičnu verziju "Krune" i Nevenin tim za Izrael
Olga Popović

Olga Popović je na evrovizijskoj sceni nastupala 2012. godine u Azerbejdžanu. Tada je, kao prateći vokal i violinistkinja, bila deo sastava Željka Joksimovića, koji je izvodio numeru “Nije ljubav stvar”. Srbija je te godine osvojila visoko treće mesto. Više od deset godina je stalni član grupe “Kiki Lesendrić i Piloti”, pobednik je poslednjeg serijala muzičkog takmičenja “3K Dur”, nastupala je u najpoznatijim evropskim koncertnim prostorima i sarađivala sa najvećim imenima muzičke scene regiona.

Evrosong 2019: Spot za akustičnu verziju "Krune" i Nevenin tim za Izrael
Ivana Vladović

Ivana Vladović dva puta je nastupala kao prateći vokal na Pesmi Evrovizije. Bilo je to 2015. kao prateći vokal Nenada Kneževića Kneza, predstavnika Crne Gore, i 2018. kao prateći vokal Vanje Radovanovića, koji je takođe predstavljao Crnu Goru. Ove godine, zajedno sa kvartetom “Wonder Strings”, takmičila se u izboru za srpskog predstavnika na festivalu Beovizija, gde su sa numerom Aleksandre Milutinović “Moja bol” osvojile peto mesto. Profesionalno se bavi pevanjem više od 10 godina; sarađivala je sa velikim brojem muzičara sa prostora Balkana; kao glavni vokal nastupala je sa nekoliko poznatih klupskih bendova; a formirala je i bend pod svojim imenom.

Beovizija 2019: Srbiju na Evrosongu predstavlja Nevena Božović i pesma “Kruna”
Evrosong 2019: Spot za akustičnu verziju "Krune" i Nevenin tim za Izrael
Dušan Alagić

Dušan Alagić je kompozitor, tekstopisac, muzički producent i multi-instrumentalista iz Beograda. Kao pijanista, gitarista i prateći vokal bio je deo tima Željka Joksimovića 2012. u Bakuu. Dva puta je bio muzički producent za Dečiju Pesmu Evrovizije. Godine 2017. bio je tekstopisac i producent srpske verzije pesme “In Too Deep”, koju je na Evrosongu izvodila Tijana Bogićević. Više od decenije sarađuje sa zvezdama popularne muzike u regionu. Učestvujući na više od 500 izdatih pesama u prethodnih 15 godina i na mnoštvu koncerata na kojima je svirao, ostvario se i kao hitmejker, ali i kao studijski i koncertni instrumentalista.

Mladen Lukić

Mladen Lukić predstavljao je Srbiju na Pesmi Evrovizije u Lisabonu prošle godine, kao glavni vokal sastava “Sanja Ilić i Balkanika”, kada je Srbija ostvarila plasman u finale i osvojila 18. mesto od 42 zemlje učesnice. Prvi je trombon Pozorišta na Terazijama; “Big benda” koji prati Željka Joksimovića; i tribjut benda “Ejmi Vajnhaus”. Mladen je javnosti postao poznat kao finalista prve sezone TV serijala “Iks faktor”. Profesor je instrumenta na kojem svira i predmeta Orkestarske deonice u muzičkoj školi “Josip Slavenski” u Beogradu.

Pesma Ramba Amadeusa “Euro Neuro” proglašena najgorom u istoriji Evrosonga

Muziku i tekst za akustičnu verziju pesme “Kruna” napisala je Nevena Božović. Aranžman potpisuje Dušan Alagić, koji je za istu verziju, pored pratećih vokala, svirao klavir, gitaru i bas, dok je Teodora Nikolić svirala violončelo. Za snimanje i miks akustične verzije zadužen je “L8NightStudioBelgrade”.

Evrovizijski tim Srbije nastavlja da radi na promociji pesme “Kruna”, pa će, nakon akustične verzije, uskoro biti objavljen i zvanični spo. Posle toga uslediće i verzija na engleskom jeziku sa simfonijskim orkestrom.

Obožavaoci Pesme Evrovizije proglasile “Ono malo sreće” Zdravka Čolića za album godine

Srbija će na Pesmi Evrovizije u maju nastupati u prvom polufinalu, 14. maja, pod rednim brojem 9. Drugo polufinale zakazano je za 16. maj, dok je finale 18. maja. Sve tri takmičarske večeri RTS će prenositi uživo iz Tel Aviva.

Izvor: RTS

KRUNA

Pogled mili,
Jedini dušu smiri,
O volim te.

Noć je duga,
Bez tebe tuga,
Ruku mi daj,
Nikad ne puštaj.

Everything for you
I give myself to you…

Neka me svet čuje sad,
Životom branim te ja.
Neka nas svi vide sad,
Svako nek zna, da zauvek,
Tvoja sam ja.

Kruna je tvoja, 
Ljubavi moja,
Želim da znaš,
Da tebi pripada.

Everything for you
I give myself to you…

Neka me svet čuje sad,
Životom branim te ja.
Neka nas svi vide sad,
Svako nek zna, da zauvek,
Volim te ja.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde