Na konkurs za “Pesmu Evrovizije 2019” prijavilo se 76 učesnika

0
71

Konkurs za “Pesmu Evrovizije 2019” završen je 15. novembra, a 23. novembra su otvorene sve pošiljke pristigle na adresu Radio-televizije Srbije.

Na konkurs za "Pesmu Evrovizije 2019" prijavilo se 76 učesnikaNa konkurs se prijavilo 76 učesnika, a selekciona komisija koju su činili muzički urednici RTS-a preslušala je sve pristigle numere. Svi radovi su potpisani šifrom tako da su imena autora nepoznata. Posle izbora kompozicija od strane selekcione komisije pristupiće se otkrivanju identiteta autora muzike i teksta. Finalna selekcija i proces izbora predstavnika Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2019. biće naknadno objavljen.

Izrael je pobednik 63. “Pesme Evrovizije”
Na konkurs za "Pesmu Evrovizije 2019" prijavilo se 76 učesnika
Foto: RTS

Da podsetimo, prema uslovima konkursa kompozicija ne sme da traje duže od tri minuta; mora da bude izvedena na jezicima koji su u službenoj upotrebi u Republici Srbiji; a izvođači ne smeju da budu mlađi od 16 godina.
Na 64. “Pesmi Evrovizije”, koja se pod sloganom “Dare to Dream” (Usudi se da sanjaš), sledeće godine održava 14, 16. i 18. maja u Tel Avivu, u Izraelu, učestvovaće 42 zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde