Evrosong 2019: Engleska verzija “Krune” sa Simfonijskim orkestrom RTS-a

0
56

Srpsku predstavnicu Nevenu Božović su 3. maja porodica i obožavaoci ispratili na let za Tel Aviv, gde će se za dve nedelje održati ovogodišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije.

Evrosong 2019: Engleska verzija "Krune" sa Simfonijskim orkestrom RTS-a
Nevena Božović, Foto: RTS

Delegacija Srbije je u petak otputovala u Tel Aviv, a prva zvanična proba i konferencija za medije zakazani su već za subotu, 4. maj. Srbija će na Evrosongu 2019 nastupati u prvom polufinalu, 14. maja, pod rednim brojem 9. Drugo polufinale zakazano je za 16. maj, dok je finale 18. maja. Sve tri takmičarske večeri iz Izraela RTS će prenositi uživo. Pred evrovizijsku groznicu srpski tim je predstavio “Krunu” u novom ruhu. Engleska verzija pesme, pod nazivom “Eternal Light”, u izvođenju je Nevene Božović i Simfonijskog orkestra RTS-a.

Evrosong 2019: Pogledajte zvanični spot pesme “Kruna” Nevene Božović

Spot za promotivnu verziju pesme kojom će se Srbija takmičiti ove godine u Izraelu sniman je u Studiju 6 Radio Beograda. Simfonijskim orkestrom RTS-a diriguje maestro Bojan Suđić. Muziku potpisuju Nevena Božović i Darko Dimitrov, tekst Nevena Božović i Snežana Vukomanović, a aranžman Dragoljub Ilić. Za produkciju je bio zadužen Uroš Marković.

Evrosong 2019: Engleska verzija "Krune" sa Simfonijskim orkestrom RTS-a
Srpski tim na aerodromu “Nikola Tesla”, Foto: RTS

Iako su urađene dve verzije pesme “Kruna”, na srpskom i engleskom jeziku, Nevena kaže da nema dileme o tome koju će izvesti na bini u Tel Avivu.
– To nikada nije dovođeno u pitanje. Znali smo da će biti pevana pesma na srpskom jeziku. Akustična verzija na engleskom jeziku snimljena je u promotivne svrhe, kako bi se približila strancima – navela je Nevena.

Evrosong 2019: Spot za akustičnu verziju “Krune” i Nevenin tim za Izrael

A , na aerodromu “Nikola Tesla” pevačica je pred ukrcavanje u avion rekla da joj mnogo znači podrška porodice i ljudi širom Srbije.
– Znam šta me tamo očekuje i kakva je publika. Evrosong kao takmičenje ima posebne obožavaoce koji znaju i prate sve pesme, tako da sam sigurna da ni tamo neće nedostajati podrške – istakla je srpska predstavnica. Ona je dodala i da joj pređašnje iskustvo na Evrosongu mnogo znači: – Odgovornost je uvek ista, ali iskustvo znači u tome da znam kako sve funkcioniše i šta mogu da očekujem.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde