Evrosong 2018: “Sanja Ilić i Balkanika” u finalu!

0
162

Predstavnici Srbije nastupili su treći u drugom polufinalu “Pesme Evrovizije”, koja se ove godine održava u Lisabonu.

Predstavnici-Srbije-u-LisabonuGrupa “Sanja Ilić i Balkanika” izveli su pesmu “Nova deca”, imali su uvežban nastup i plasirali se u finale, koje će biti u subotu. Na bini su se pojavili u kostimima srpske dizajnerke Nevene Ivanović (Neodizajn), sa koreografijom koju je osmislio Milan Gromilić. Reditelj nastupa bio je Gorčin Stojanović, koji je inače režirao i pobednički nastup Marije Šerifović na Evrosongu u Helsinkiju 2007. Druge večeri muzičkog takmičenja u konkurenciji je bilo 18 zemalja. Plasman u finale obezbedilo je 10 pesama, o čemu su odlučivali glasovi stručnih žirija i publike zemalja učesnica, kao i stalnih finalista Francuske, Nemačke i Italije.

Sanja Ilić i „Balkanika“: Engleska verzija pesme „Nova deca“ u rege maniru

Portugalija je prvi put domaćin poznatog muzičkog takmičenja, a na pobedu je čekala čak 53 godine. Obezbedio je mladi Salvador Sobral pesmom “Amar pelos dois”, ubedljivom pobedom (rekordnih 758 poena) ispred Bugarske prošle godine u Kijevu.

Bina evrosong 2018 lisabonDomaćini u Areni “Altis” prvi put u istoriji ovog takmičenja su četiri dame – Filomena Kautela, Silvija Alberto, Danijela Rua i Katarina Furtado. Na velikoj bini bila je scenografija u obliku trupa broda.
U veliko subotnje finale ide po 10 kompozicija iz svake polufinalne večeri, a njima će se priključiti domaćin i “velika petorka”: Italija; Španija; Ujedinjeno Kraljevstvo; Nemačka; i Francuska. Plasman su izborili predstavnici sledećeh zemalja: Austrija; Estonija; Kipar; Litvanija; Izrael; Češka Republika; Bugarska; Albanija; Finska; Irska; Srbija; Moldavija; Mađarska; Ukrajina; Švedska; Australija; Norveška; Danska; Slovenija; i Holandija.

Predstavnici-Srbije-na-otvaranju,-foto-1Inače, u RTS-u je zasedao žiri Srbije u kojem su bili: Dejan Cukić; Bojana Stamenov; Bane Krstić; Tijana Milošević; i Rade Radivojević.

Redosled zemalja u finalu:
01. Ukrajina
02. Španija
03. Slovenija
04. Litvanija
05. Austrija
06. Estonija
07. Norveška
08. Portugalija
09. Ujedinjeno Kraljevstvo
10. Srbija
11. Nemačka
12. Albanija
13. Francuska
14. Češka Republika
15. Danska
16. Australija
17. Finska
18. Bugarska
19. Moldavija
20. Švedska
21. Mađarska
22. Izrael
23. Holandija
24. Irska
25. Kipar
26. Italija

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde