Evrosong 2018: RTS raspisao konkurs za srpsku kompoziciju

0
221

Radio-televizija Srbije je potvrdila učešće na “Pesmi Evrovizije” u Lisabonu, u maju 2018. godine, i raspisala javni anonimni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 20. oktobra 2017. godine.

Evrosong 2018 contest eurosong lisabonU cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, RTS organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje Evrosong 2018, koje će biti održano 8, 10. i 12. maja 2018. u Lisabonu, Portugaliji, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Portugalija pobednik 62. Pesme Evrovizije

Selekciona komisija RTS-a je sastavljena od muzičkih urednika RTS-a. Ona će od ukupnog broja blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabrati najviše do 10 kompozicija. A, rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih numera.

collage eurosong 2018
Evrosong 2018 održaće se u Meo areni u Lisabonu, Foto: eurovisionworld.com

Ukoliko od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere pesmu

Srbija ne ide u finale „Pesme Evrovizije“, predstavnica Makedonije zaprošena

Posle izbora kompozicija od strane Selekcione komisije, Stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih stvaralaca izabraće pesmu koja će predstavljati Srbiju na „Evrosongu 2018“.

Evrovizijski predstavnik Hrvatske Žak Houdek „opleo“ po predsednici i državnom vrhu svoje zemlje

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 20. oktobra 2017. godine. I to na adresu: JMU, Radio-televizija Srbije, Zabavni program, Muzička redakcija, Takovska 10, 11.000 Beograd, sa naznakom za “Pesmu Evrovizije 2018”.

Tijana Bogićević snimila emotivnu numeru „Ti imaš pravo“

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde