Evrosong 2018: Ispraćaj “Balkanike” za Portugaliju, umesto Sanje Ilića na sceni će biti nova pevačica

0
291

“Pesma Evrovizije” ove godine održaće se u Lisabonu od 8. do 12. maja.

ispraćaj balkanike na evosong foto rts
Foto: RTS

U prisustvu velikog broja novinara, u Galeriji RTS-a organizovan je ispraćaj za Sanju Ilića i “Balkaniku”, koji će predstavljati Srbiju na ovom međunarodnom muzičkom takmičenju. Urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević je podsetila prisutne da je ovo godina velikog jubileja – 60 godina emitovanja programa Radio Beograd – i objasnila da RTS zna kako je to biti u izolaciji i da zbog toga nikada neće odustati od učestvovanja u takmičenju kakvo je “Pesma Evrovizije”.

Beovizije 2018: Pobedila „Nova deca“ Sanje Ilića i „Balkanike“
ispraćaj balkanike na evosong foto rts
Olivera Kovačević na ispraćaju “Balkanike” za Portugaliju u Galeriji RTS-a, Foto: RTS

– Evrosong je najveći, ne samo muzički, već i televizijski šou-program na planeti. RTS nikada neće odustati od takmičenja na njemu. Sve ćemo učiniti da pošaljemo najbolje predstavnike, koji će na takmičenju za “Pesmu Evrovizije” na najkvalitetniji način predstavljati Srbiju i našu kuću! – istakla je Kovačevićeva.

„Sanja Ilić i Balkanika“ u Izraelu započeli evrovizijsku turneju

balkanika evrosongOna je poželela srpski predstavnicima da najsnažnije zasijaju na takmičenju u Portugaliji. Kompozitor i vođa “Balkanike”, Sanja Ilić, zahvalio se na velikoj podršci. On je objasnio da je i on dete RTS-a i da mu je posebno drago da ove godine odlaskom na Evrosong može da obeleži taj jubilej. Prema njegovim rečima, u saradnji sa RTS-om, u Portugaliji će se Srbija predstaviti na najbolji način – vrhunskim kostimima, sjajnim nastupom, melodijom i, naravno, najboljim vokalima.
– U timu koji ide u Portugaliju vlada odlična atmosfera i dobre vibracije – naveo je Sanja Ilić.

Sanja Ilić i „Balkanika“ snimili evrovizijsku razglednicu u Portu
balkanika instragram 2
Predstavnici Srbije na Evrosongu 2018, Foto: Instagram / balkanika_official

Tanja Ilić, autorka pesme, objasnila je da je želela da pesma ima pozitivnu poruku i govori o promenama i boljem svetu. Iako će pesma na takmičenju biti izvedena na srpskom, Sanja Ilić je otkrio da je spremljeno više verzija. Onda su mu se pridružili ostali članovi “Balkanike” i izveli novu, rege verziju na engleskom jeziku.

Prošlogodišnja predstavnica Srbije na Evrosongu, Tijana Bogićević, tradicionalno je predala srpsku zastavu Sanji Iliću i članovima “Balkanike”. Poželela im sreću u Portugaliji.

Evrosong 2018: Srbija nastupa druge polufinalne večeri
Tijana Bogićević predaje zastavu Srbije RTS
Tijana Bogićević predaje zastavu Srbije, Foto: RTS

Srbija će sa pesmom “Nova deca” nastupiti pod rednim brojem tri, u drugom polufinalu Evrosonga, 10. maja, u direktnom prenosu na RTS-u. U prvom polufinalu, koje je na programu 8. maja, nastupiće 19 zemalja, dok će se druge polufinalne večeri predstaviti još 18 zemalja. Ove godine, najgledanije muzičko takmičenje na svetu otvoriće Azerbejdžan.

Sanja Ilić i „Balkanika“ objavili album „Stand Up“
Iva Banićević, Foto Instagram ivabanicevic
Iva Banićević, Foto: Instagram / ivabanicevic

A, pred put u Lisabon, došlo je do određenih promena u bendu. Naime, Sanja Ilić se neće naći na sceni sa ostalim muzičarima. Grupa je dobila novu pevačicu – mladu Ivu Banićević. Talentovana pevačica će se umesto Sanje pojaviti na evrovizijskoj bini u Lisabonu. Iva, koja ima 22 godine, nastupiće uz već postojeće vokale “Balkanike” – Danicu Krstić, Nevenu Stamenković i Mladena Vukića. A, u muzičkim krugovima mnogi je znaju kao prateći vokal pevačice Aleksandre Radović.

iva banićević i aleksandra radović
Iva Banićević i Aleksandra Radović, Foto: Instagram / ivabanicevic

Ivi je ovo prva saradnja sa grupom “Sanja Ilić i Balkanika”, a svi se slažu da njena pojava i lepota se odlično slažu uz poruku koju nosu pesma “Nova deca” – o snazi novih generacija koje menjaju svet na bolje.

SubBeerni centar: Laka u noći evrovizijskog finala nastupa u Beogradu
Balkanika- foto rts
“Balkanika” sa novom pevačicom, Foto: RTS

– Oduševio me je poziv da sa grupom “Sanja Ilić i Balkanika” otpevam pesmu “Nova deca”. Sigurna sam da će Evrovizija biti jedno sjajno iskustvo za sve nas. Jedva čekam da izađemo na tu veliku scenu! – rekla je mlada pevačica.

balkanika nevena instragram nevena balkanika
Nevena Stamenković, Foto: Instragram / nevena_balkanika
Misica
Nevena Stamenković, prelepa plavuša, Novosađanka anđeoskog glasa, u “Balkanici” je od 2009. Njen početak karijere vezuje se za “Izbor za Miss YU” 2005. kada je proglašena za najharizmatičniju devojku. Na samom izboru za Miss je pevala i tako osvojila sve simpatije publike i žirija. Zbog njenog vedrog duha, večitog optimizma i osmeha koji ne skida sa lica, želje da pomogne svakom kome je pomoć potrebna i da se uvek “nađe pri ruci”, dobila je i titulu “Miss personality”.

J. D. / Izvor: RTS, Telegrag, Blic žena

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde