Evropski filmski izazov: Odgledaj 10 filmova i osvoji putovanje u Berlin

0
109

I ove godine obožavaocima evropskog filma pruža se prilika da otputuju na neke od najprestižnijih filmskih festivala.

Evropski filmski izazov: Odgledaj 10 filmova i osvoji putovanje u Berlin

Da li ste raspoloženi za evropski filmski izazov? Upravo je počeo novi krug. Potrebno je samo da odgledate 10 evropskih ostvarenja i na korak ste do puta u Berlin, Kan ili Veneciju.

12. Beldocs: Proglašeni pobednici, premijerno prikazan film “Električni orgazam za ljude budućnosti”

Filmofili se pozivaju da odgledaju 10 filmova na različitim legalnim platformama, kao što su bioskopi, festivali, televizija ili internet platforme na kojima je sardžaj plaćen. Svaki film nosi četiri, a platforma tri boda, dok je fotografiju kao dokaz potrebno okačiti na europeanfilmchallenge.eu i podeliti na društvenim mrežama uz #europeanfilmchallenge. Organizator takmičenja u Srbiji je Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs. On svim učesniima koji odgledaju dokumentarni film dodeljuje dodatna tri boda!

6. PAFF: Pančevački festival otvara film “Moj jutarnji smeh”

Takmičenje za cilj ima promociju evropskog filma pa tim povodom organizatori pozivaju učesnike da posete Pančevo film festival (4-8.12.); Merlinku (5-8.12.); i Valjevske filmske susrete (12-15.12.) u čijim programima se nalazi zavidan broj evropskih ostvarenja. Gledanjem evropskih filmova na ovim festivalima takmičari osvajaju dodatne bodove i povećavaju šansu za pobedu.

11. Merlinka festival: 120 filmova za četiri dana u tri sale

Pobednik prvog kruga, koji traje do 10. januara, osvaja putovanje na Berlinski filmski festval. On se održava od 20. februara do 1. marta. 2020. godine. Troškove puta, smeštaja i festivalskih akreditacija snosi organizator. A, pored prilike da se prošeta crvenim tepihom i prvi pogleda neka od najnovijih filmskih ostvarenja, dobitnik nagrade moći će da uživa i u turističkom obilasku grada.

6. Valjevski filmski susreti: Program evropskog filma

O nagradama i pravilima takmičenja zainteresovani se mogu informisati na društvenim mrežama organizatora ili na sajtu europeanfilmchallenge.eu, a kako bi učestvovali u evropskom filmskom izazovu takmičari moraju biti stariji od 18 godina.

European Film Challenge takmičenje za cilj ima popularizaciju evropske kinematografije i približavanje najvećih filmskih festivala filmofilima. Takmičenje se istovremeno odvija u osam evropskih zemalja: Litvaniji; Letoniji; Španiji; Portugalu; Srbiji; Bosni i Hercegovini; Severnoj Makedoniji; i Češkoj. Projekat se realizuje uz podršku Evropske unije, kroz program Kreativna Evropa Media.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde