“Eva Braun” i prijatelji, muzikom protiv bolesti koja pogađa dečake

0
140

U četvrtak, 7. septembra u Domu omladine Beograda biće održan humanitarni koncert “Neko kao ti…” grupe “Eva Braun”, zajedno sa prijateljima. Rokerska svirka organizuje se pod pokriteljstvom Nacionalne organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) i DMD Srbija. Cilj je prikupljanja sredstava za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije.

eva-braun-humanitarni-koncert-Foto evabraun.net
Foto: evabraun.net

Hedlajner je grupa “Eva Braun”, koja više od tri godine nije imala koncert u srpskoj prestonici, a binu će deliti sa Giletom (Električni orgazam), Kojom (Disciplin A Kitschme), Koletom (Veliki prezir), Mikijem Ristićem (Darkwood Dub), Gvozdenom (Kristali), Ognjenkom Lakićević i Nikolom Berčekom (Autopark), Sergejem Trifunovićem, i grupama “Ničim izazvan” i “Magic Bush”.

Belgrade Beer Fest: Spektakl na kiši „Plavog orkestra“

Humanitarni koncert pod nazivom “Neko kao ti…” pod pokriteljstvom Nacionalne organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) i DMD Srbija organizuje se u cilju prikupljanja sredstava za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije.

eva braun plakatDišenova mišićna distrofija (skraćeno DMD) je jedna od najčešćih retkih neuromišićnih bolesti od koje isključivo boluju dečaci. Karakteristika ove bolesti je ubrzano propadanje mišića usled nedostatka proteina distrofina u organizmu. Bolest se javlja kod jednog od 3.500 muških novorođenčadi, a procenjuje se da u Srbiji od Dišenove mišićne distrofije trenutno boluje više od 300 dečaka.

Aleksandra Kovač otpevala još jedan narodnjak i posvetila ga „južnjacima“

U svetu se 7. septembar obeležava kao Međunarodni dan borbe protiv Dišenove mišićne distrofije.

Ulaznice po ceni od 1.000 dinara dostupne su preko mreže Eventim.
Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde