Eurosong: Srbija bez podrške ambasade u Ukrajini!

0
200
Ambasador Srbije u Ukrajini Rade Bulatović ostavio srpski evrovizijski tim na cedilu pošto je do 10. maja na odmoru.

Tijanu Bogićević i evrovizijsku delegaciju u Kijevu nije dočekao niti ugostio ambasador Srbije u Ukrajini Rade Bulatović jer je čovek na odmoru! Ekipa RTS bila je u šoku kad je maltene poljubila vrata srpske ambasade, od koje su očekivali podršku i promociju.
– Rekli su nam da je Rade Bulatović na odmoru do 10. maja! Namera nam je bila da sa ambasadom promovišemo i pesmu i našu zemlju, ali su nas ispalili. Niko nam se nije javio otkad smo došli u Kijev – rekao je za “Kurir” izvor iz evrovizijske delegacije.

Evrosong 2018: RTS raspisao konkurs za srpsku kompoziciju

tijana-bogicevic Eurosong– To što je ambasador Srbije u Kijevu na godišnjem odmoru u najmanju ruku je vrlo neobično. Ako nije informisan da se u maju u glavnom gradu Ukrajine održava najveća evropska televizijsko-muzička manifestacija, onda to loše govori o našoj diplomatiji; – istakla je glavna i odgovorna urednica zabavnog programa RTS Olivera Kovačević.

Nova pesma Zdravka Čolića na vrhu „evrovizijske“ liste

Ona srpsku diplomatiju podseća da na Evroviziji učestvuju 42 zemlje sa tri kontinenta i da je u direktnom TV prenosu gleda više od 300 miliona ljudi.
– Ako ambasador ne misli da je to odlično mesto na kom se naša zemlja može promovisati kao turistička destinacija; onda je to nebriga naše diplomatije. Ako ambasador, kao bivši šef BIA, smatra da održavanje Eurosonga u Ukrajini nema nikakve bezbednosne rizike, onda je možda u pravu. Ali, ako se može i bez njegovog prisustva, onda se pitamo šta inače treba da radi naš ambasador u stranoj zemlji i za šta prima platu od građana Srbije; – zaključila je Kovačevićeva za “Kurir”.

Srbija ne ide u finale „Pesme Evrovizije“, predstavnica Makedonije zaprošena

Interesantno je da je Tijanu Bogićević na prijemu u zgradi RTS u Ukrajinu ispratio lično ambasador te zemlje u Srbiji Oleksandr Aleksandrović. On je srpskoj predstavnici poželeo uspeh u Kijevu i predao joj poklon – šal u bojama Ukrajine, plavoj i žutoj.

Izvor: Kurir

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde