Eros Ramazzotti tražio da početak trećeg dela turneje “Vita Ce N’è” bude u Beogradu

0
250

Najveća italijanska pop zvezda današnjice Eros Ramazzotti ovog februara kreće na veliku svetsku “Vita Ce N’è” turneju kojom promoviše svoj istoimeni najnovji album. Na veliko zadovoljstvo brojnih fanova u Srbiji, turneja će ga dovesti ponovo i u Beograd. I to, u Štark arenu 24. septembra.

Album “Vita Ce N’è”  objavljen je u novembru prošle godine. Istovremeno sa najavom novog izdanja, došla je i najava velike svetske turneje koja će Erosa odvesti na pet kontinenata i u preko 30 zemalja u kojima će održati više od 95 koncerata! 

Eros Ramacoti 24. septembra 2019. godine u Štark areni

Zvanični početak turneje zakazan je za 17. februar u Minhenu. No, nije slučajno, a svakako je veoma simbolično što je Eros rešio da nulti datum ove turneje bude baš 14. februar, Dan zaljubljenih. Spektakularnim nastupom u Montovi, pun ljubavi i predivnih pesama koje njegova publika voli, Ramacoti je započeo svoju istorijsku “Vita Ce N’è” turneju.

– Nije slučajno da ova turneja počinje baš na Dan zaljubljenih – rečeno je na press konferenciji održanoj u Štark areni povodom početka ove turneje. – Eros je izvođač kojeg znamo i volimo skoro četiri decenije, sledeće godine obeležiće 35 godina od prvog albuma. Ali, od samog početka, i od toga ne odustaje – ljubav, pozitivne emocije i pozitivne poruke su ono što ga vodi i što je verovatno i dovelo do toga da toliko dugo traje i da je sa svojih 55 godina toliko uspešan i voljen u svetu.

Sanjajte sa bendom “Still Corners” u Domu omladine

Iako nije bio siguran da li da uopšte više izdaje albume, jer nije želeo da snima “samo da bi snimao”, a nije želeo da živi od stare slave, uspeo je da stvori album za sva vremena, koji će se slušati i mnogo decenija kasnije. “Vita Ce N’è” je za njega novi početak. U Beogradu ćemo gledati izvođača koji uz svoje veliko ime, iskustvo i sada već status legende, donosi u Štark arenu i jednu novu priču i novu energiju.

– Nastupio je na San Remu i ove godine, sa Luisom Fonsijem. Taj nastup bio je najgledaniji te večeri i to nije slučajno. On je naše srce i naš ponos u svetu! – rekla je na press konferenciji Sara Gigante, direktorka “Charm Music Serbia”, koncertne agencije koja Erosa i dovodi u Beograd. – I u Italiji, kao nažalost i svuda u svetu, sada postoji talas neke muzike na koju nismo ponosni. To je neka jeftina produkcija, vulgarni tekstovi… ali Eros uvek pobeđuje ljubavlju!   

“Dead Can Dance” u Sava centru 28. juna 2019.

Ove godine obeležava se 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Beograda i Rima. I, tim povodom će u toku cele godine biti organizovana i različita kulturna dešavanja kojima će se proslaviti ova višedecenijska saradnja.

– Kada neki tako veliki izvođač izabere da dođe baš u Beograd, to je za nas velika čast. Mislim da je to važno i za Beograd. Saradnja između Srbije i Italije na svim nivoima traje već dugo. Ali, muzika koja nas povezuje je takođe uvek bila važna! – izjavio je Davide Scalmani, direktor italijanskog Instituta za kulturu u Beogradu. – Eros je jedan od onih pop umetnika koji je priznat u celom svetu. Velika nam je čast što možemo da predstavimo muzičara koji na najbolji način predstavlja našu muziku. Ove godine slavimo 140 godina saradnje i možemo slobodno da kažemo da je Eros najbolji ambasador naše proslave.  

“Kralj valcera” Andre Riu 22. maja u Štark areni
Eros Ramazzotti tražio da početak trećeg dela turneje "Vita Ce N’è" bude u Beogradu

Od Erosa Ramazzottija se 24. septembra očekuje spektakl. Nije slučajno i da je kao mesto održavanja ovog koncerta izabrana baš Štark arena. Tim povodom, prisutnima na press konferenciji obratio se i direktor ove institucije Goran Grbović.
– Taj vremeplov koji smo svi mi prošli kada je italijanska muzika u pitanju, i moja generacija, ali i mlađi, još od 1985. i “Una Storia Importante”, preko “Cose De La Vita” i drugih, pa na kraju i “Vita Ce N’e”, dobio je jedan specifičan trijumf ovim koncertom. Eros Ramazzotti je jedan od najboljih interpretatora, ne samo italijanske muzike, on je svetska zvezda! I taj muzički zagrljaj koji će on pružiti, pre svega ženskom delu publike, biće nezaboravan. Mi ćemo se kao domaćini potruditi da ga dočekamo onako kako on treba da bude dočekan – kao jedna istinska, velika, svetska zvezda!- rekao je Grbović.

Rokenrol grmljavina: Legendarna grupa “Uriah Heep” digla Sava centar na noge

Direktor se zahvalio koncertnoj agenciji “Charm Music Serbia” što u Štark arenu dovodi jednog ovakvog izvođača. Izrazio je nadu da će se ta saradnja nastaviti u budućnosti.
– Saradnja će se sigurno nastaviti i nakon Erosa. Ali to su projekti o kojima ćemo tek pričati! – nadovezala se Sara Gigante. Ona je pozvala publiku da isprati i druge koncerte u organizaciji “Charm Music Serbia”. To su “Still Corners” 7. maja u Domu omladine Beograda, kao i “Dead Can Dance” 28. juna u Sava centru.

Eros Ramazzotti na ovu turneju sa sobom vodi i odličnu ekipu muzičara delom iz Italije a delom iz SAD. Na binu će sa njim Eric Moore (bubnjevi); Luca Scarpa i Giovanni Boscariol (klavijature); Corey Sanchez i Georgio Secco (gitare); Paolo Costa (bas); Scot Padock (saksofon); Monica Hill, Christian Lavoro i Giorgia Galasso (prateći vokali). Pored pesama sa najnovijeg izdanja na set listi za turneju su i najveći hitovi iz njegove dugogodišnje karijere. Vrlo je verovatno da će na svakom koncertu biti i interesantnih gostiju o kojima će tek biti reči.

MAC 2019: Četvoročasovni spektakl u Štark areni, nastupi najvećih zvezda regiona

– Eros Ramazzotti voli ovaj grad i tražio je da početak trećeg dela ove turneje bude baš u Beogradu! – reči su koje zaslužuju da Beograd ovakvom izvođaču uzvrati ljubav. I zajedno sa njim učestvuje u spektaklu koji se sprema za 24. septembar u Štark areni.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticket Vision.  

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde