Erik Nuzum specijalni gost online konferencije o razvoju podcasta u Srbiji

0
70

Podkasti su nova audio forma koja postaje sve popularnija u Srbiji.

Erik Nuzum specijalni gost online konferencije o razvoju podcasta u Srbiji

Zahvaljujući Podcast.rs platformi, domaći podkasti će uskoro biti dostupni i putem mobilnih aplikacija. I to od 28. maja kada se održava onlajn konferencija o razvoju podkasta u Srbiji. Ovim povodom Erik Nuzum, ekspert koji je pomogao globalni proboj podkasta, kao što su Invisibilia i TED Radio Hour, održaće ekskluzivnu onlajn radionicu i savetovanje za odabrane učesnike/ce.

Podkast je nova medijska forma koja obuhvata decentralizovani audio sadržaj, široko dostupan putem interneta. Kao takav postao je jedno od najbrže rastućih tržišta i neizbežan format velikih medijskih kuća. Ujedno je izvor informacija i zabave za čak do 70% stanovništva u mnogim zemljama.

“Neverne bebe” iz izolacije objavile spot za pesmu “Vodi me odavde”

Udruženje Podkast podrška osnovano je 2019. godine kako bi pomoglo razvoj podkast zajednice i promociju ovog formata u Srbiji i regionu. Sa ovim ciljem pokrenuli su web portal www.podcast.rs, koji trenutno okuplja više od 60 domaćih i regionalnih podkasta, brojnu publiku, kreatore i ljubitelje ove forme sadržaja. Podcast.rs inicijativa pruža podršku podkasterima i svima koji žele da se oprobaju u ovoj oblasti, kako kroz direktnu ko-produkciju tako i kroz edukaciju i savetovanje.

Na onlajn konferenciji 28. maja sa početkom u 12,30h, biće predstavljene mobilne aplikacije za IoS i Android platforme. One će domaćoj publici omogućiti jednostavno slušanje podkasta, brojne nove funcionalnosti i specijalno kreiran edukativni sadržaj. Ovom prilikom govoriće: Evan Tracz (USAID-ov Projekat jačanja okruženja za održivost medija; Predstavnik USAID-a ( (čeka se potvrda); Vladimir Radinović (Podcast.rs); Goran Vojteški (Podcast.rs); Galeb Nikačević (Hasci-Jare – podkast Agelast); Selena Kosorić (Danas podkast); Goran Krgović (Sounder.fm); Erik Nuzum (Magnificient noise).

Belgrade Beer Fest 2020: Rokenrol i pivo u niskom startu
razvoj podkasta u srbiji

Specijalni gost konferencije Erik Nuzum je ekspert koji radi na kreiranju globalno poznatih podkasta i digitalnih proizvoda za medije i klijente (New York Times; TED; Esther Perel Global Media). Tokom svoje dugogodišnje karijere, bio je na poziciji višeg potpredsednika Amazonove kompanije Audible i medijske organizacije NPR. Trenutno radi sa individualnim klijentima u okviru svoje kompanije Magnificient Noise.

Zaslužan je za to što je NPR postao svetski lider u produkciji i distribuciji podkasta. Savetovao je neke od najpoznatijih podkastera i kompanija o tome kako da razviju koncept i pokrenu podkaste – koji su postali održivi i globalno poznati. Autor je knjige “Make Noise: A Creator’s Guide to Podcasting and Great Audio Storytelling”. Nakon prvog dela Nuzumovog masterklasa 28. maja, publika će imati prilike da uživo čuje DJ Memeta.

Vodeći svetski mediji: Umesto Ibice pravo na Exit – najkul festival…

Podcast.rs platforma i aplikacije razvijene su okviru USAID-ovog Projekta jačanja okruženja za održivost medija (USAID Strenghtening Media Systems Project), koji sprovodi IREX.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde