Sanja Ilić i “Balkanika”: Engleska verzija pesme “Nova deca” u rege maniru

0
337

Srpski predstavnici na ovogodišnjoj “Pesmi Evrovizije”, Sanja Ilić i “Balkanika” uživo su izveli englesku verziju pesme “Nova deca” na svečanosti upriličenoj na RTS-u povodom odlaska u Lisabon, a danas su publiku iznenadili i video-spotom za novu verziju numere.

sanja ilić balkanika engleska verzija pesme Nova deca u rege maniru
Foto: Printskrin YouTube / Sanja Ilic & Balkanika TV

Kako pesma nosi snažnu poruku da nove generacije imaju moć da menjaju svet, samo ih treba podržati i učiniti da njihova znanja i iskustva izađu u prvi plan, tako je grupa odlučila da engleska verzija bude u rege maniru, odnosno aranžmanu, inspirisana porukom koju donose na ovaj Evrosong. Autor teksta za englesku verziju pesme je srpski producent, tekstopisac i izvođač Luke Black (Luk Blek). O njemu se, inače, 2016. govorilo kao o potencijalnom predstavniku Srbije na izboru za “Pesmu Evrovizije”.

Evrosong 2018: Ispraćaj „Balkanike“ za Portugaliju, umesto Sanje Ilića na sceni će biti nova pevačica
Balkanika- foto rts
“Balkanika” sa novom pevačicom, Foto: RTS

Sanja Ilić i “Balkanika” nastupiće u Lisabonu treći u drugom polufinalu, 10. maja. Tada će izvesti srpsku verziju pesme “Nova deca”. A, biće na sceni u sledećem sastavu: tri ženska vokala (Danica Krstić, Nevena Paripović i Iva Banićević); jedan muški vokal (Mladen Lukić); perkusionista (Aleksandar Sale Radulović); i flautista Ljubomir Dimitrijević.

Sanja Ilić i „Balkanika“ snimili evrovizijsku razglednicu u Portu

Na bini će se pojaviti u kostimima srpske dizajnerke Nevene Ivanović (“Neodizajn”), sa koreografijom koju je osmislio Milan Gromilić. Interesantno je da će reditelj nastupa biti Gorčin Stojanović, koji je režirao pobednički nastup Marije Šerifović na Evrosongu u Helsinkiju 2007.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde