Emotivno veče “Sjećanje na Nina” u Bijeljini

0
450

U prepunoj dvorani Gradskog bioskopa u Bijeljini u četvrtak, 19. oktobra, održan je memorijalni koncert “Sjećanje na Nina”, u čast pevača Nina Rešića, koji je preminuo pre 10 godina.

Dragana Mirković Sjećanje na Nina Bijeljina emotivno veče
Najemotivniji trenutak bilo je izvođenje dueta Dragane Mirković i Nina Rešića “Divlja devojka”

Bilo je to emotivno veče na kom su se okupili su se brojni obožavaoci ovog izvođača, njegovi saradnici, prijatelji i kolege. Kako je voditelj Željko Stefanović naveo na početku večeri, iako je tuga u duši i srci, neće biti plakanja, nego će se oriti pesma, jer bi Nino to želeo. I tako je bilo – publika je horski pratila gotovo sve izvođače koji su izvodili na svoj način Ninove pesme, ali i svoje hitove.

TV gledaoci biraju 60 najlepših narodnih pesama

Siniša Kajmaković, Dragana Mirković i Pavle Dejanić

Ninove kolege i saradnici su evocirali neke uspomene iz studija, sa koncerata, druženja. I naravno, pevali su se hitovi, koji i dalje žive, iako njihov interpretator već deceniju nije sa nama. Najemotiviji trenutak bio je kada je Dragana Mirković izašla na scenu i kada se sa plej-beka dvoranom začuo Ninov glas u njihovoj duetskoj pesmi “Divlja devojka”. Mnogima su u očima zaiskrile suze. Publika je sa Draganom pevala u glas dobro znanu numeru. Mirkovićeva je bila ne samo Ninov kolega, sa kojim je imala brojna zajednička gostovanja, nego i bliska drugarica. A, muzička folk zvezda pokazala je još jednom da je veliki profesionalac i osoba koja ne zaboravlja prijatelje.

Napustio nas je Predrag Cune Gojković

Sandra Rešić Sjećanje na Nina
Sandra Rešić, Ninova ćerka

Na koncertu su bili i Halid Muslimović; Srećko Šušić; Ivan Kukolj Kuki; Angel Dimov; Rade Lacković; Miroljub Brzaković Brzi; Sejo Kalač; Pavle Dejanić; Danka Stojiljković; Predrag Drezgić Preša; Dragan Ašanin… Među izvođačima bila je i Sandra Rešić, Ninova ćerka, koja je krenula očevim stopama. Šira publika je upoznala tokom takmičenja “Zvezde Granda”, a ona je izvela dve očeve pesme. Veliki aplauz prisutnih zasluženo je dobio i najmlađi učesnik memorijalnog koncerta, dvanaestogodišnji slepi dečak Halid Kolenda. On je veliki fan Nina Rešića, a svi su mogli uveriti da talentovani dečak odlično peva i da ima sve šanse da izgradi lepu muzičku karijeru. Sve iizvođače pratio je orkestar Dražena Bojića.

Novi spot Halida Bešlića „Kad si disala za mene“

Organizator i producent koncerta bili su muzička kuća Renome i njen čelni čovek Siniša Kajmaković, inače blizak Ninov saradnik i veliki prijatelj. Ovaj događaj zabeležile su i kamere, pa će se uskoro pojaviti i DVD izdanje.

D. Dušanić
Fotografije: Z. Kuzmanović Munja

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde