“Nešto glasno”, nova pesma i spot grupe “Elemental”

0
221

Posle dvostrukog albuma “Tijelo” i poglavlja koje su obeležile pesme poput “Goli i bosi”, “Sve je moje tuđe”, “Sanjam”, “Tijelo pamti”, grupa “Elemental” otvara novo poglavlje na svom muzičkom putu. I to veoma glasno!

"Nešto glasno", nova pesma i spot grupe "Elemental"
Foto: Promo

Bend “Elemental” je predstavio svoju najnoviju pesmu “Nešto glasno”. Numera govori o borbi sa strahovima, jer potrebno je nešto glasno što će nas osnažiti da se pokrenemo sa mrtve tačke – u svim segmentima života. Ritam kompozicije je poletan i brz – bukvalan poziv na pokret, a refren udara tamo gde smo tanki – svako od nas će najbolje znati koje je to mesto – ono gde spavaju strahovi.

MIRELA PRISELAC REMI: Bez kulture nema ni nas

Kako “Elemental” u 2018. godini slavi 20 godina postojanja, za armiju svojih fanova priprema niz iznenađenja, koja će predstaviti do kraja godine. Pesma “Nešto glasno” započinje taj niz, a vrhunac slavlja dogodiće se 2. i 3. novembra u Beogradu, u SubBeernom Centru. Mesec dana kasnije i u njihovom rodnom Zagrebu.

"Nešto glasno", nova pesma i spot grupe "Elemental" Kako najavljuju organizatori beogradskih nastupa, “Elemental” imaće dvodnevni rođendanski party, i to – 2. novembar: Mekano; 3. novembar: Tvrdo.
– Beograđane i putnike namernike očekuju dva različita koncerta, dve različite set liste. Ali, jedno je sigurno: i Mekano i Tvrdo biće GLASNO! I naravno da će se i pesma “Nešto glasno” naći na repertoaru u SubBeernom centru, jer oslikava velikim delom ono što “Elemental” živi već 20 godina – borbu sa strahovima, sa samim sobom, sa sistemom… – najavljuju organizatori.

Završen 5. Nektar OK Fest: Neverovatan ambijent, vrhunska organizacija, sjajna publika

– U vrijeme kad mi je na pamet pala ideja za pjesmu, pokušavala sam izaći na kraj s nekim svojim strahovima. Napisala sam stihove koji su mi poslužili gotovo terapeutski – Kad se bojiš, ne postojiš – ta me rečenica vodila i hrabrila. Zanimljivo mi je gledati kako su se i drugi ljudi našli u tome, jer čovjeku je lakše kad zna da nije sam. Htjela sam napisati malo stihova, a njima reći puno, napucati ih značenjem. U rapu obično ima mnogo više riječi, zato mi je drago da kroz pjevanje isprobavam nešto novo. Nešto glasno! – opisala je novi singl Mirela Priselac Remi.

Kombank dvorana: Vasil, Bisera, Gabi i Matija 16. novembra

"Nešto glasno", nova pesma i spot grupe "Elemental" Ulaznice za beogradske koncerte, 2. i 3. novembra u SubBeernom centru (Cetinjska 15), dostupne su u kafeu “Šikarica” (Skadarska 22). A prvih 100 ulaznica za oba dana su po ceni od 700 dinara. Posle toga ulaznice će koštati 900 dinara, odnosno 1.200 dinara na ulazu u klub, na veče koncerta (ukoliko ih bude ostalo).

PR

NEŠTO GLASNO

Kad se bojiš
Ne postojiš
Nema traga olovke
Na papiru

Kad se bojiš
Ne postojiš
Kao mačka
Strah se gnijezdi u krilu

Kad se bojiš
Smijeh ne zvoni
Ruke grle prazan zrak
I tišinu

A nama treba nešto glasno
Nešto još glasnije od nas
Da lupi tamo di smo tanki
Pa da pustimo glas

Glasno, najglasnije da izađe, sve
Ono što se skriva da svoj put van pronađe, da se
Oslobode kočnice, ništa više ne suzdrži, da
Ništa više ovaj glas ne uspije da zadrži

Manji od zrna, stisnut u svoj svijet
Pritisnut uz zidove ograničen je pokret
Tiši od zvuka, strah u očima
Nemir vlada tamo gdje odlučnost počiva – moj je

Odabir krivi – strah me paralizira
Ko me gleda, ko me sluša, ko me to kritizira
Ko su luđaci što glasno me plaše, i
Kakav sam ja to kad me takve stvari straše – ne

Paše al’ šutim, strah sve nas koči
Hoćemo li smoći snage sebi doći, da
Poletimo slobodni uzmemo komad neba, nama treba
TOo je to što nama treba!

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde