“Elektropionir”: Bend “Kawasaki 3p” 10. maja, a “Borghesia” 11. maja

0
51

​Gosti iz Hrvatske sviraće 10. maja, a veče kasnije u “Elektropioniru” nastupiće kultni slovenački bend.

“Kawasaki 3p”, Foto: Promo

Grupa “Kawasaki 3p” je prošle godine proslavila 25. rođendan. U Beogradu nisu… Zato će 10. maja proslava da bude još luđa. Tada publiku u “Elektropioniru” očekuje “Kawasaki 3p” verzija 25+1. A, njihovi gosti biće mladi bend “Keni nije mrtav”. Ulaznice su dostupne po pretprodajnoj ceni od 600 dinara u kafeu “Šikarica” (Skadarska 22). Na dan koncerta moći će da se kupe na ulazu u klub i koštaće 800 dinara.


Grupa “Bella Technika” objavila singl “Reinvented Daily”

“Kawasaki 3p” osnovan je 1993. u Zagrebu, a široj javnosti postaju poznati 2003. svojim provokativnim nastupom na Dori sa pesmom “Antonija”. Te godine objavljuju i svoj debitantski studijski album “Kawasaki 3p”, koji je nagrađen “Porinom” za najbolji album alternativne muzike. Sastav je dobio i nagradu “Crni mačak” za “nadu godine”.

S nekim promenama postave, 2009. objavljuju drugi studijski album “Idu Bugari”. izdanje je nekoliko nedelja bilo najprodavaniji album u Hrvatskoj. I za taj album su dobili nagradu “Porin”, kao i sedam “Zlatnih Koogli” (od 7 nominacija) i nagradu “Davorin” za najbolji rock album. Pored silnih festivala koje su odsvirali, najviše vredi izdvojiti četiri rasprodata solo koncerta u “Tvornici kulture” i koncert u Dvorištu Jedinstvo kod Močvare koji je takođe bio rasprodat, a više od 1.000 ljudi ih je gledalo preko ograde sa nasipa reke Save.

Live album “The Best of Ex Revolveri 1994-2019” na tržištu od 20. marta

U sedlo se vraćaju 2015. spot/singlom “3 problema” koji je najavio album “Goli zbog pasa”, a koji je već u prvoj sedmici zaseo na prvo mesto najprodavanijih i pobrao je euforične kritike kao nikad do sad, u kojima svi recenzenti napominju da je to do sada najbolji album u karijeri “Kawasaki 3P”. Bend trenutno radi na numerama za svoj četvrti studijski album.

Momci koji stižu u “Elektropionir” su: Tomislav Vukelić Tomfa – vokal; Davor Viduka – gitara; Toni Babarović Babke – gitara; Mario Borščak – bas-gitara; Marko Balenović – bubnjevi; Igor Pavlica – truba; Stipe B. Mađor – truba; i Luka Dominik – truba.

Bend “Trigger”: “Don’t Feed the Cannibals” engleska verzija pesme “Ne hrani ljudoždere”
“Borghesia”, Foto: Jože Suhadolnik

Kultna slovenačka ​grupa “Borghesia” uveličaće vikend u Cetinjskoj koncertom u “Elektropioniru” 11. maja. Ulaznice koštaju 1.200 dinara u pretprodaji, u kafeu “Šikarica” (Skadarska 22); odnosno 1.500 dinara na veče koncerta na ulazu u klub.

– Protiv kapitulacije umjetnosti, radoznalosti, jednakosti, solidarnosti, zadirkivanja, različitosti, iznenađenja, suosjećaja, neprilagođenosti, spontanosti, civilnog društva, utopije, dvojbe, snova, slobode, strasti, empatije, buntovništva i kritičke misli… – “Borghesia”.
Jasan je aktuelni mood ove grupe, pionira elektronske muzike i video umetnosti na našim prostorima.

U Beograd stižu sa novim studijskim albumom “Proti kapitulaciji”, ali neće izostati ni dark-rock biseri zahvaljujući kojima je ovaj slovenački bend postao deo muzičke lektire.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde