“Električni orgazam” numerom “Odvedi me do rupe” poziva publiku na beogradski koncert 20. aprila

0
97

Album “Gde smo sad?” objavljen je prošle godine. Publika je ovo izdanje dočekala sa neskrivenim simpatijama, a kritika ga je ovenčala epitetom “najboljeg domaćeg rokenrol izdanja 2018.” Sve vreme bend je koncertno aktivan i svirački superioran.

"Električni orgazam" numerom "Odvedi me do rupe" poziva publiku na beogradski koncert 20. aprila

Grupa “Električni orgazam” poziva publiku na beogradski koncert uz skriveni dragulj sa albuma “Gde smo sad?”. Reč je o pesmi “Odvedi me do rupe”. Tako će grupa konačno, koncertno predstaviti album “Gde smo sad?” 20. aprila u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda. Karte su u prodaji preko Ticketsa; a na sajtu Mascoma dostupna je specijalna ponuda ploča+karta i CD+karta.

Kultni bend “Električni orgazam” objavio album “Gde smo sad?

Da podsetimo, “Gde smo sad?” je dvanaesto studijsko izdanje benda. Naziv i koncept albuma već su nagovestili singlovi “Bio sam loš”; “Kamerom snimam sve”; “Istok zapad sever jug”; “Bila si kao san”; i naslovna numera. Prema Giletovim rečima, s vremena na vreme, svi treba sebi da postavimo pitanje gde smo sad, u ovom trenutku, u našim životima… jer, kako Gile kaže, isuviše često boravimo u prošlosti ili budućnosti, a retko smo u sadašnjem trenutku.

Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij sa kojim je grupa sarađivala na albumima: “Lišće prekriva Lisabon” (1982); “Les Chansones Populaires” (1983); i “Kako bubanj kaže” (1984). Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Srđan Gojković Gile, dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje deonice.

“Duga topla noć”, prvi pravi bluz “Električnog Orgazma”

– Uvek su me inspirisala različita iskustva kroz koja prolazim u životu. Tako je i sad. Kako neprestano prolazimo kroz različite promene tokom života, tako se i inspiracija menja. Gde smo zaista sad je pitanje koje bi trebao svako pojedinačno sebi da postavi, ja zaista nemam odgovor – rekao je Gile.


POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde