El Chapulin Solo: Francuski muzičar Manu Chao u Nišu, Banjaluci, Skoplju

0
207

Publiku očekuje akustična verzija starih i novih numera – “Seeds of freedom”, “Vida Tómbola”, “Siberie”, “Mala Vida”…

El Chapulin Solo: Francuski muzičar Manu Chao 19. oktobra u Nišu

Manu Chao, francuski revolucionarni muzičar i aktivista španskog porekla, koji predstavlja nesumnjivo autentičnu pojavu na svetskoj muzičkoj sceni, dolazi u Niš. On će u hali “Mika Antić” nastupiti 19. oktobra, u akustičnom izdanju u okviru sastava “El Chapulin Solo”. U sklopu ove balkanske mini turneje posetiće još i Banjaluku (17. oktobar), Skoplje i Sofiju. “El Chapulin Solo” čine: Manu Chao – glas i gitara; Luciano Falico – manja gitara; i Mauro Mancebo – bongo. Kao razglednice prijateljima, ovaj trojac želi da podeli sa publikom svoju muziku u intimnoj atmosferi.

Lena Kovačević snimila francusku verziju pesme “Cafe”

– Manu ne piše svoje pesme. On ih živi. Ne piše o svom životu. Peva o njemu. Manu ne spava. On sanja! – najavljuju organizatori i pozivaju publiku na koncerte francuskog muzičara.

Koncert u Nišu organizuje Udruženje “Marker”, a cena ulaznice je 1.400 dinara. U KSB u Banjaluci Manu Chao i njegove kolege dolaze zahvaljujući OK festu, a karte su u prodaji od 30. septembra po ceni od 30 KM.

El Chapulin Solo: Francuski muzičar Manu Chao u Nišu, Banjaluci, Skoplju

Manu Chao je svoj karakteristični zvuk gradio kroz razne pank uticaje kao što su “The Clash”, “Jam” ili “Dr. Feelgood”. Njegove pesme karakterišu beskompromisni stihovi, zbog čega je priznat kao glas slobodarskih generacija i mislećih ljudi koji ne prihvataju diktat globalne politike i sve većeg otuđenja savremenog sveta. Manu objedinjuje pank stav, liričnost šansona, ritmiku salse, egalitarizam regea i euforiju ska muzike, što njegovim pesmama daje poseban šmek, blizak publici sa svih meridijana.

Nišville 2019: Nastup Boba Geldofa za završnicu festivala

Peva na čak sedam jezika, a teme obuhvataju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getou, slobodu mišljenja i življenja, te priče o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva. Još dok je sa bratom Antoanom vodio grupu “Mano Negra”, nastupao je u nekoliko primorskih lokacija Afrike na bini sagrađenoj na palubi broda kojim su putovali tokom cele turneje. Još jedna atipična bina je svakako i voz “The Ice Express”. Tu je nastupao i putovao tokom turneje kroz ruralne delove Kolumbije. Više od pet miliona prodatih primeraka samo za albuma “Clandestino” svedoče o Manuovoj univerzalnosti. To dodatno potvrđuje činjenica da je i Robbie Williams obradio pesme “Bongo Bong” i “Je ne t’aime plus”, te uz produkciju Marka Ronsona i prateće vokale Lily Allen, objavio ih kao jednu pesmu na albumu “Rudebox”.

Majstor ruske balalajke Aleksej Arhipovski prvi put u Beogradu 7. decembra

Manu Chao je u Beogradu prvi put nastupio 2002, na rasprodatom stadionu Tašmajdan. Ostalo je zapamćeno da su se, pre ovog legendarnog nastupa, on i članovi benda vozili tramvajem i autobusom po Beogradu, razgledajući ga i upoznajući se sa svima koji su ih prepoznali. Takođe, prepričava se i čuveni nastup na Exitu 2008. pred više od 35.000 oduševljenih posetilaca na Petrovaradinskoj tvrđavi. Tri godine kasnije (2011) održao je rasprodat koncert u novosadskom Spensu, a 2013. u beogradskoj Hali sportova. Godine 2015. vratio se na Exit, na proslavu 15. rođendana ovog festivala.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde