EESTech Challenge: Takmičenje u programiranju 10. marta u Novom Sadu

0
106

Novi Sad u martu biće centar mladih stručnjaka IT sektora.

EESTech Challenge okEESTech Challenge predstavlja internacionalno takmičenje sa ciljem da poveže ambiciozne studente širom Evrope i omogući im sticanje novih znanja i veština iz oblasti elektrotehnike i računarstva. Tema ovogodišnjeg takmičenja je Big Data Analysis, i održaće se 10. marta na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Cilj ovog projekta jeste da okupi studente širom Evrope koji su zainteresovani za trenutno najpopularniju temu iz IT sektora – Big Data Analysis. EESTech Challenge je koncipiran tako da se najpre održavaju lokalne runde takmičenja u gradovima širom Evrope. Lokalne runde će, pored samog takmičenja, sadržati i edukativni deo. A, gde će polaznici imati priliku da steknu malo više teorijskog znanja pre samog takmičenja. Pobednici lokalnih rundi se plasiraju na finalnu rundu takmičenja. Tu će se susresti sa najboljim studentima iz Evrope kao i vodećim stručnjacima iz ove oblasti.

EXIT PUSTOLOVINA: Moje leto ljubavi

EESTech Challenge Logo-01Ono što ovaj projekat čini posebnim jeste to što se ove godine EESTech Challenge održava u 24 grada širom Evrope. Imamo veliku čast da u Novom Sadu, pored lokalne runde, organizujemo i finalnu rundu takmičenja. Najbolje ekipe iz 24 grada u kojima se održava lokalna runda će se okupiti u Novom Sadu i boriti za prvo mesto. Za to vreme Novi Sad postaje centar za stotine mladih ljudi koji vredno rade i učestvuju na ovom projektu širom Evrope.

Više o samom projektu i prijavama možete naći na sajtu EESTech Challenge  kao i na njihovoj Facebook strani.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde