Srpski naučno-fantastični film “Ederlezi Rising” privlači pažnju američke publike

0
111

Prvi pravi srpski naučno-fantastični film je vizuelna analogija o suštini ljudskih emocija na relaciji čovek–mašina, reditelja Lazara Bodrože i scenariste Dimitrija Vojnova.

Srpski film "Ederlezi Rising" privlači pažnju američke publike

Srpski naučno-fantastični film “Ederlezi Rising”ušao je u severno-američku distribuciju 12. marta. Debitantsko ostvarenje Lazara Bodrože distribuira poznata kompanija Lionsgate u formatu kućne zabave (DVD i BR) i putem VOD servisa (Video on Demand). Interesovanje za film je veliko, što govore i podaci da je “A.I. Rising” (što je američki distributerski naslov ovog filma, u slobodnom prevodu:”Uspon veštačke inteligencije”) rangiran na 22. mestu najpopularnijih filmova na IMDb-u. Nalazi ispred hit naslova kao što su “Kako izdresirati zmaja 3”; “Čovek iz senke”; “Groblje kućnih ljubimaca”… Među najtraženijim filmova je u sekciji “Top DVD & Streaming Movies” na sajtu Rotten Tomatoes.

Srpski film "Ederlezi Rising" privlači pažnju američke publike
Film “Ederlezi Rising” od 12. marta u distribuciji u SAD

“Ederlezi Rising” / “A.I. Rising” će uskoro stići i u distribuciju u Srbiji i regionu; zatim Belgiji; Holandiji (u distribuciji E One); Francuskoj (putem Amazon Prime-a); Italiji (distributerska kuća Eagle); Japanu; Tajvanu; Južnoj Koreji; Singapuru…

SEBASTIJAN KAVACA: Uvek si toliko dobar, koliko ti je dobra poslednja uloga

“Ederlezi Rising” donosi priču o astronautu poslatom na dugu intergalaktičku misiju. Tokom tog leta on se zaljubljuje u ženskog androida koji ga prati na misiji, i počinje da veruje da se unutar te mašine nalazi prava osoba. Glavne uloge u ovom filmu tumače američka glumica srpskog porekla Stoja i slovenački glumac Sebastijan Kavaca.

E. A. / Izvor: FCS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde