Video dnevnik: Dokumentarac o grupi “E-Play”

0
101

Grupa “E-Play” će održati koncert 24. novembra u Domu omladine Beograda. Tako će proslaviti 20 godina postojanja i ujedno promovisati aktuelni album “Sloboda”.

e-play video dnevnikA uoči ovog koncerta alternativni bend “E-Play” objavio je kratki dokumentarni film o svojim počecima.
– Film “E-Play – Video dnevnik” je priča o jednom mladom srpskom bendu koji sprema drugi album i duboko veruje da će osvojiti svet – kaže basistkinja Maja Cvetković.

„E-Play“ u Domu omladine proslavlja 20 godina postojanja i promoviše „Slobodu“
e play promo video dnevnik
“E-Play”, Foto: Promo

Polučasovni dokumentarac reditelja Milana Kilibarde bio je snimljen povodom izlaska drugog albuma “Crime” (2005), a govori o razvoju benda od osnivanja 1998. godine i izlaska debija “E-Play” (2000). U filmu se pored Maje Cvetković pojavljuju i govore nekadašnji članovi – Biljana Todorovski (gitara); Marko Milivojević (groovebox); i Damjan Dašić (bubanj). “Video dnevnik” bio je prikazan samo na Radio-televiziji Srbije 2005, kao i na televiziji Metropolis. Nedavno je ponovo pronađen u Kilibardinoj arhivi i sada je prvi put dostupan na kanalu YouTube.

„E-Play“ objavio album „Sloboda“

eplay sloboda– Nedavno sam ponovo pogledala film i videla sam mlade i srećne ljude koji veruju da će se stvari u Srbiji promeniti i da će moći da žive od svog rada. Super je što u meni i danas postoji energija koja me je tada pokretala, ali sada na sve gledam mnogo realnije. Shvatam da je proletelo 20 godina u jednom dahu i da mi se tada činilo da će za dve decenije sve biti potpuno drugačije. Stvari u Srbiji se ne menjaju baš tako brzo, ali mi je super da gledam mladu i srećnu Maju koja duboko veruje u svoj rad. I, koja ni ne sluti sta jesve čeka u budućnosti, tj. danas – ističe Maja Cvetković.

Grupa „E-Play“ predstavila spot za pesmu „Šamarčina“

Članovi benda “E-Play” bi voleli da reditelj Kilibarda uradi i nastavak filma. A, koji bi pokrio rad benda od 2005. godine do danas. “E-Play” je u tom razdoblju prošao kroz nekoliko promena u postavi i objavio je albume “Drago mi je da smo se upoznali” (2009); “Obični ljudi” (2013); i “Sloboda” (2018, izdavač Long Play).

Program festivala 27. Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru
eplay
Maja Cvetković na sceni

– Mislim da bi drugi deo bio još zanimljiviji! Pogotovo period u poslednjih nekoliko godina – smatra Cvetkovićeva.
Producent filma je Slavoljub Slavković, muzički urednik Goran Nikolić, a montaža je poverena Stevanu Đorđević i Milanu Kilibardi, koji je ujedno i snimatelj i režiser.
Ulaznica za beogradski koncert 24. novembra u košta 800 dinara na blagajni DOB (odnosno mreže Eventim). Od 19. novembra ulaznica je 1.000 dinara.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde