“E-Play” objavio i promovisao album “Sloboda”

0
207

Alternativni bend “E-Play” objavio je album “Sloboda”, koji se pored digitalnih platformi može naći na CD-u u izdanju promoterske kuće “Long Play”.

e play promocija sloboda
“E-Play” na promociji, Foto: Časlav Petrović

– “Sloboda” je definitivno naš najozbiljniji poduhvat do sada i to u svakom smislu, od tekstualnog, muzičkog, pa do produkcije. Ne znam da li je naš najbolji album, ali je svakako najzreliji. Publika sama treba da proceni gde je njegovo mesto u našoj diskografiji – ističe pevačica, basistkinja i autorka pesama Maja Cvetković.

Grupa „E-Play“ predstavila spot za pesmu „Šamarčina“

e-play slobodaAlbum je predstavljen u četvrtak 26. aprila, na izuzetno posećenoj promociji u Ustanovi kulture “Parobrod” (bašta kafea Das Boot). Tu su njegovih svih sedam pesama prvi mogli da čuju brojni novinari, saradnici i prijatelji grupe “E-Play”. Među prisutnima su bili producent “Slobode” Voja Aralica, zatim Žika Jelić, Uroš Đurić, Nikola Čuturilo Čutura, Aleksandar Žikić… i brojne druge ličnosti javnog i kulturnog života, a koji su skoro zakrčili ugao Kapetan Mišine i Gospodar Jevremove u Beogradu.

Grupa „S.A.R.S.“ dobila YouTube priznanje
e-play promocija sloboda vule velja maja S L O B O D A foto FITCH
Vule, Velja i Maja, Foto: FITCH

– Ušli smo u studio sa Vojom u oktobru 2016. Vojo, hvala ti, uradio si posao maestralno. Nisam srela takvog profesionalca kao što je njegov asistent i snimatelj Sanja Đuričić, koja je bila velika podrška. Inače, svi smo zajedno ovo radili, nas četvoro. Moj omiljeni bubnjar, možda najmaštovitiji sa kojim sam snimala, Goran Ljuboja Trut. Prvi put na “E-Play” albumu, najvredniji od svih nas, gitarista Nemanja Velimirović i najlepši začin (prateći vokal) Kristina Jovanović – naglasila je Cvetković.

„Gogol Bordello“ u maju 2018. u Beogradu
maja i žika  e-play promocija sloboda Foto FITCH
Maja Cvetković i Žika Jelić, Foto: Časlav Petrović

Govoreći okupljenima, ugledni voditelj televizije Studio B Velja Pavlović rekao je da je “Sloboda” jedan od “najlepših albuma ‘E-playa’ i albuma koji su urađeni kod nas u poslednje vreme”, istakavši zabeleženu izvanrednu dinamiku i hemiju članova benda.
– Od Margite Stefanović naš rokenrol nije imao rok divu koja ovako superiorno vlada. Ikona rokenrola na našim prostorima je postala Maja Cvetković… koja izvanredno svira i komponuje – ocenio je Pavlović.

miško plavi maja uroš e-play promocija sloboda  Foto: Časlav Petrović
Miško Plavi i Uroš Đurić u društvu Maje Cvetković, Foto: Časlav Petrović

Vlasniku “Long Playa” Zoranu Vuloviću Vuletu drago je što je njegova kuća “deo ove priče i ovog izdanja”. Jer, taj album je “važan projekat, a i nekako je logično da ‘Long Play’ bude uz ‘E-Play’.”

Bajaga i Instruktori: Objavljen album „U sali lom“ i spot za naslovnu pesmu
E-Play Promocija albuma SLOBODA u UK Parobrod! foto: FITCH
Promocija albuma “Sloboda” u UK “Parobrod”, Foto: FITCH

Beogradski “E-play” tokom 20 godina postojanja nikada nije trčao za nametnutim ukusima gomile, što se sjajno moglo čuti na prethodnim albumima “E-Play” ‎(2000); “Crime” ‎(2005); “Drago mi je da smo se upoznali” (2009); i “Obični ljudi” (2013). Na “Slobodi” slušaoci mogu očekivati prirodan nastavak “Običnih ljudi”, ali sa određenom dozom veće muzičke zrelosti i ozbiljnijom produkcijom. Novom albumu prethodili su najavni singlovi i vizuelno upečatljivi spotovi “Srešćemo se neki drugi put”; “Da budemo samo dobro”; i “Šamarčina”, od kojih je poslednji, brutalnim prizorima nasilja nad ženama uzburkao duhove, probudio javnost i izazvao brojne polemike.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde