“E-Play” i “Repetitor” u Plužinama otvaraju letnju sezonu i najavljuju nikšićki Bedem Fest

0
229

Poslednje subote u junu na obali Plivskog jezera okupiće se odlična muzička ekipa kako bi otvorila letnju sezonu u Plužinama i promovisala predstojeći Bedem Fest.

Kako “Bedem fest” organizatori tvrdi, uz dobru energiju i još bolju muziku, zagarantovan je odličan provod. U Plužinama, u živopisnoj prirodi, na obavi Plivskog jezera, 24. juna biće otvaranje letnje sezone uz promociju osmog Bedem festa. U sjajnom ambijentu gradskog amfiteatra nastupiće “E-Play”; “Repetitor”; “Manitou”; “Off Duty” i DJ Iron.

– Nakon upravo završene regionalne promocije Bedem festa, Bedem karavan nastavlja svoj put za Plužine. Tu će krenuti i promocija osmog Bedem festa po svim crnogorskim gradovima – poručuju iz organizacije.
– Za tu priliku opredelili smo se za sjajne beogradske sastave “Repetitor” i “E-Play”, ali i proverene domaće snage kao što su bendovi “Manitou” i “Off Duty”. Mladi i talentovani DJ Iron prisutne posetioce animiraće uz zvuke elektronske muzike – ističu iz organizacije.

Besplatan ulaz na koncerte

bedem fest ucesniciZa 24. jun obezbeđen je prevoz iz Nikšića, uz povratnu autobusku kartu na relaciji Nikšić-Plužine-Nikšić, po ceni od 6 evra, dok je ulaz na koncerte besplatan. Svi zainteresovani za prevoz busom mogu se prijaviti na Facebook stranici Bedem Festa. Promociju su podržali Opština Plužine, Pivara “Trebjesa” kao i klub “Zvono”.

Kako navode iz organizacije Bedem festa “potencijale zaleđa Crne Gore (centralni i severni deo) treba uključiti u diverzifikaciju kulturno-turističke ponude i upravo iz tog razloga, osmi Bedem Fest nudi povezivanje zaleđa i primorja u jedistveni kvalitetni turistički događaj:

– Naša ponuda bazirana je na ekskluzivitetu prirodnih i kulturno-istorijskih lokaliteta i različitih, jako privlačnih kulturno-turističkih aktivnosti koje podrazumevaju prirodni ambijent i raznolikost kulturno-istorijskog nasleđa koje je koncentrisano na malom prostoru. Bedem Fest kroz pripremu i realizaciju pažljivo odabranih i tematski vešto uklopljenih programskih sadržaja u različitim periodima godine zapravo nudi autentičnu i kompleksnu turističku ponudu kao povezanu celinu primorja i zaleđa, čime se stvaraju pretpostavke da se u predsezonskom periodu ostvare značajni efekti i rezultati, ali i da se produži turistička sezona – navodi Petar Šundić, izvršni direktor Bedem festa.

bedem fest 2017Iz organizacije Bedem festa pozivaju sve posetioce iz obližnjih kampova, kao i ljubitelje raftinga na Tari, koji u tom trenutku budu boravili u blizini Plužina i obližnjih gradova da dođu na promociju osmog Bedem festa. Kako navode, biće to sjajna prilika da se malo izvuku iz vreve gradskog života, te vikend provede u prirodi.

Afirmaciju demo bendova i nastupi poznatih i priznatih muzičara

A, osmi Bedem Fest, kao i obično, održaće se poslednjeg vikenda u avgustu. Lokacija ovog letnjeg muzičkog festivala alternativne umetnosti dobro je poznata – na nikšićkoj tvrđavi Bedem. Tamo će od 24. do 26. avgusta brojni muzički gosti zabaviti publiku.

Bedem Fest se može pohvaliti da je važan segment regionalne platforme. Cilj festivala je afirmaciju demo bendova, ali i nastupe poznatih i priznatih muzičara. Uspostavljena je saradnja sa nekoliko prestižnih partnerskih festivala u regionu: Zaječarskom gitarijadom; hrvatskim Demo rock festivalom; beogradskim Bunt Rock Masters festivalom; Festivalom Omladina (Subotica). Za ovu godinu organizatori su spremili brojna iznenađenja, i tvrde da će festival biti originalan i autentičan.

– Uveren sam da će svaka generacija posetilaca naći svoje mesto među drevnim zidinama starog grada Bedema. Za njih ni ne znate da znate, zahvaljujući pesmi Ramba Amadeusa “Smrt popa Mila Jovovića“; – rekao je Šundić i dodao da su se potrudili da pažnju skrenu na neke, nažalost, zaboravljene vrednosti:

– Ponosni smo što će na osmom Bedem festu nastupiti najveći gospodin i profesor Zvonko Bodgdan. On će u autentičnom ambijentu starog grada bedema oživeti nezaboravne trenutke Petrovaradina. A, ponosni smo i što će u Nikšić i na Bedem fest doći upečatljiva muzička heroina – Bisera Veletanlić!

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde